19. marraskuuta 2015

Mehukas rakuunabroileri uunissa

Julkaisemattomien reseptien kasa vain kasvaa ja kasvaa, mutta ei auta. Tällä hetkellä tilanne on vaan sellainen, että on pakko viettää valtaosa päivästä sohvalla maaten. Kroppa ei kestä jalkeilla oloa puolta tuntia pidempään. Mutta koska jotain on syötävä, täytyy välillä yrittää raahata itsensä keittiöön ja kivusta huolimatta olen saanut aikaiseksi joitain julkaisukelpoisia reseptejä. Kuvat puolestaan ovat mitä ovat, sillä energiaa sen kummempiin sommitteluihin ei ole ollut. Mutta eikös se hyvä ruoka ja hyvä reseptikin piisaa?

Yksi onnistunut kokeilu oli maanantaina tehty kokonainen rakuunabroileri. Yleensä rakuunabroilerista tulee mieleen vain ja ainoastaan isän ohje, mutta joskus on hyvä kokeilla jotain muutalin. Tämä oli siitäkin kiitollinen ruoka, ettei vaatinut juurikaan hellan vieressä seisoskelua. 




Kokonainen rakuunabroileri uunissa

1 (n. 1,1kg) tuore broileri
3 rkl voita sulatettuna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl rakuunaa
maun mukaan mustapippuria
muutama tippa sitruunamehua

  Nosta broileri huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaikki mausteet. Sivele mausteseos kauttaaltaan broilerin päälle. Nosta broileri uunivuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti 30 minuuttia tai kunnes broileri on kypsä. Valele muutaman kerran paistoliemellä kypsennyksen aikana. 
  Halutessasi tee kastike paistoliemestä tai tarjoa paistoliemi sellaisenaan broilerin kanssa. 



4 kommenttia:

  1. Voi ei... ♥ Onko tilanne mennyt niin pahaksi?
    Lämpimiä (ja toivottavasti myös kipua lievittäviä) ajatuksia täältä sinne!! ♥

    Mä olen jostain syystä ollut hirveen huono ostamaan kokaista broiskua. En edes muista koska ollaan tuollainen laitettu uuniin. Pitäis ehkä taas pitkästä aikaa tehdä. Tuosta saa niin hyvää lihaa vaikka broiskusalaattiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana ♥ Joo, tässä on nyt reilun viikon ollut niin, ettei pää kestä yhtään kumartelua, kurkottelua, istumista, seisomista eikä kävelyä. Just yritin tyhjätä tiskikonetta, joka on alhaalla ja kyllä se aika tuskallista oli. Osasyy tähän saattaa toki olla se, että oon ajanut tietoisesti lääkitystä alas. Mua alkoi ahdistamaan tuo pillerimäärä, kun ei niistä kuitenkaan ole apua. Miksi niitä siis sitten syö?! Se meidän jäsenkorjaaja vihjaisi yhdestä homeopaattisesta aineesta, joka auttaisi kipuun ja ajattelin kokeilla sitä. Täytyy vaan kysyä uudelleen, että mikäs se olikaan. Ku en muista :D Ens vuoden alussa meen pariksi kolmeksi viikoksi sairaalaan kuntoutukseen, jos saisivat mua vähän parempaan kuntoon.

      Onhan näitä huonoja jaksoja aina välillä ja aina niistä on selvitty. Niin myös tästä. Periksi ei anneta, vaikka mikä olis! Pitäisi vaan malttaa ottaa rauhallisesti, mutta enhän mä osaa. Koko ajan pitäisi olla puuhaamassa jotain.

      Poista
  2. Ihana ohje, kokonainen broileri on aina hyvää ja rakuuna toimii loistavasti.

    Kovasti myös tsemppiä arjenpyörittämiseen kipujen keskellä <3 toivottavasti helpotusta tiedossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna ♥ Kyllä tämä tästä jossain vaiheessa iloksi muuttuu. Mä oon päättänyt niin. Vähän kauemmin jaksaa jo olla jalkeilla, joten toivoa paremmasta on.

      Poista