8. helmikuuta 2016

Inside Out - Inho! (suklaa-mansikkatäytekakku)

Sain jälleen kerran tehdä kummityttöni kaverisynttäreille kakun. Aiheena oli tällä kertaa Inside out-elokuvan Inho. Itse en ole kyseistä leffaa nähnyt, mutta onneksi internetin ihmeellinen maailma antoi jonkinlaista kuvaa siitä, millainen typy oli kyseessä. Aluksi ajattelin tehdä kakun päälle Inho-hahmon sokerimassasta, mutta kolmannen yritelmän päätyessä lasten syötäväksi, oli pakko luovuttaa. Kun ei kerran homma onnistunut, oli pakko kehitellä jotain muuta. Menin sitten siitä missä aita on matalin ja tein kakun päälle ainoastaan silmät sun muut. Kakkua kuorruttaessa jouduin vielä muuttamaan suunnitelmia, sillä Inhon ripset eivät ehtineet kuivaa tarpeeksi ja kakun päälle laitettaessa murtuivat. Ripsien kanssa taistellessa onnistuin saamaan kakun pintaan reiän, joten toisen, alunperin kiinni olevan silmän tilalle oli pakko tekaista avoinna oleva. Massa repeili myös alareunasta, mutta ne sai onneksi hiuksilla piiloon. Eniten huolta aiheutti kuitenkin kakun sisälle tullut mansikkavaahto. Laitoin liivatetta liian vähän, jolloin täyte jäi vähän turhankin pehmeäksi. Onneksi kakku pysyi kuin pysyikin kasassa ja sai kuulemma tyttölaumassa aikaan ihastuneita huokauksia. Loppu hyvin siis.




Inside Out Inho-kakku

Pohja:
Kostutukseen:
vedellä laimennettua sitruunamehua
Suklaatäyte:
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g Brunbergin laktoositonta maitosuklaata
Mansikkatäyte:
250 g pakastemansikkaa
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 liivatelehteä (laitoin ite vain kaksi)
1-2 rkl vettä
maun mukaan tomusokeria
Suklaakreemi:
200 g voita 
3½ dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1½ rkl appelsiinimehua
Päälle:
sokerimassaa

  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. 
  Valmista mansikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta sulaneet mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mansikkasose ja tuorejuusto. Makeuta maun mukaan tomusokerilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetkisen ja kaada sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
  Valmista suklaatäyte. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin sula suklaa ja vatkaa sitten joukkoon tuorejuusto. Jos suklaatäyte jähmettyy liian nopeasti, voit notkistaa sen sekoittamalla joukkoon pikkutilkan kermaa.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa pohjan paistoon käytetty vuoka kelmulla ja kokoa kakku siihen. Nosta pohjalevy vuokaan, kostuta kevyesti. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle kakkulevy, kostuta. Levitä päälle mansikkatäyte. Nosta päällimmäinen levy päälle ja kostuta kevyesti. Kääri kakku kelmuun ja anna maustua seuraavaan päivään.
  Koristele kakku. Valmista suklaakreemi sekoittamalla huoneenlämpöinen voi ja muut ainekset keskenään. Levitä ohut kerros kreemiä kakun reunoille ja pinnalle.
  Kauli vaaleanvihreästä sokerimassasta reilun kokoinen levy ja nosta se kakun päälle. Tasoita pinta ja reunat. 
  Tee hiukset tummanvihreästä massasta. Halutessasi voit suihkauttaa hiuksiin helmiäissuihketta. 

2 kommenttia:

  1. Vitsit, kun joskus saakin vastaansa vaikeuksia ja sulla niitä oli tässä ihan liikaa... MUTTA kakku on kaikesta huolimatta tosi hieno! Mistään vaikeuksista ei ole tietoakaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :D Onneksi tosiaan pysyi kasassa ja kelpasi pienille juhlijoille.

      Poista