20. huhtikuuta 2016

Nopea feta-kesäkurpitsapasta

Maanantaina tajusin, kuinka paljon oma makumaailma ja ruokamieltymykset ovat muuttuneet. Vielä muutama vuosi sitten kesäkurpitsa, tomaattimurska, feta ja basilika olisivat jääneet syömättä ja nyt niitä kaikkia löytyi tästä helposta ja herkullisesta pastakastikkeesta. Muutama inhokkiruoka vielä löytyy, mutta ehkä mä niistäkin opin vielä tykkäämään. Tyttö oli muuten aika onnellinen, kun kerrankin tein sellaista ruokaa, joka piti sisällään tytön lempiaineksia. Jos neiti saisi päättää, meillä syötäisiin ainoastaan valkosipulia, tabascoa, kesäkurpitsaa ja kukkakaalta. No, ehkä joskus vähän parsakaalia lisäksi. Onneksi muona-asioissa minä saan vielä tehdä päätökset, sillä muuten meidän sapuskat olisivat aika yksipuolisia.




Feta-kesäkurpitsapasta

täysjyväspagettia
Kastike:
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
100 g fetaa tai salaattijuustokuutioita
suolaa
pippuria
ripaus ruokokidesokeria
pieni kourallinen basilikaa 

  Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä pannulla. Lisää suikaloitu kesäkurpitsa ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Kaada pannulle tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella ruokokidesokeria. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. 
  Lisää pannulle feta sekä hienonnettu basilika. Kuumenna. Tarjoa täysjyväspagetin ja Pasta Rossa -mausteseoksen kanssa. 



Kesäkurpitsasta puheenollen... Mua harmittaa suunnattomasti, etten tänä keväänä ole jaksanut ollenkaan ajatella mitään istutushommia. Yleensä tähän aikaan ikkunalauta olisi täynnä purkkeja ja purnukoita pienine taimenalkuineen, mutta nyt ei ole yhtään mitään. Kesäkurpitsat ja kurkut voisi kyllä kasvattaa itse, muiden osalta on pakko tyytyä ostotaimiin. Onneksi tuolla pihalla kasvaa paljon sellaistakin, mitä ei tarvi erikseen istutella. Raparperit ja ruohosipulit pilkistävät jo, eikä marjapuskien tai hedelmäpuiden lehtien silmujakaan tarvi kauaa enää odotella. Vadelma- ja karhunvatukkapusikot kaipaisivat perkausta ja siihen puuhaan onkin tarkoitus suunnata heti, kun kunto antaa vähän periksi. Niin ja jos jollakulla on hyviä ideoita millä aineella kannattaa kirsikkapuut käsitellä mustien ötököiden estämiseksi, niin otan vinkit ilolla vastaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti