3. huhtikuuta 2016

Train on a track!- pienen pojan junakakku minttusuklaatäytteellä

Viikonloppu on ollut yhtä juhlaa, sillä tänään vietettiin sukulaisten kera tytön 15- ja pojan 5-vuotissynttäreitä. Mutta ennen kuin päästää niihin tarjottaviin, niin voisin laittaa jakoon jutun pienen Justus-pojan synttärikakusta. Kakku lähti siis ilahduttamaan miehen työkaverin pikkumiestä tämän täyttäessä 3-vuotta! Suuren suuret onnittelut päivänsankarille ♥

Toiveissa oli junakakku, josta täytyi löytyä myös raiteet. Nämä kun ovat päivänsankarille kova juttu! Kakun sisälle valikoitui tuttu minttusuklaatäyte. Kakun päälle tein valkosuklaamassan, jota jatkoin sokerimassalla. Kyltin varren sisälle laitoin spagetin, jonka avulla kyltin sai pysymään pystyssä. Raiteiden välissä oleva "hiekka" syntyi murustellusta suklaahippukeksistä.




Junakakku (minttusuklaatäytekakku)

Pohja:
5 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3 3/4 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
maitoa
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g minttukrokanttisuklaata
100 g minttutäytesuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Suklaakreemi:
200 g voita 
3½ dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1½ rkl maitoa
Päälle:
vihreää sokerimassaa
Koristeet:
sokerimassaa
suklaakeksiä murusteltuna

  Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, halk. n. 22-24cm. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
   Valmista täyte. Rouhi minttutäytesuklaa. Jos suklaa on kovin pehmeää, laita se hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen. Paloittele minttukrokanttisuklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaat kermavaahdon joukkoon. Sekoita tuorejuusto suklaavaahdon joukkoon.
   Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa pohjan paistamiseen käytetty vuoka kelmulla ja nosta alin levy vuokaan. Kostuta kevyesti maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja täytä. Nosta kansilevy päälle, kostuta. Kääri kakku muovikelmuun ja anna jässähtää jääkaapissa mielellään yön yli. 
  Koristele kakku. Valmista suklaakreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja muut ainekset keskenään. Levitä ohut kerros kreemiä kakun reunoille ja pinnalle vähän kerrallaan. Jos kreemin levittäminen on hankalaa, voit pitää kakkua ensin hetken pakastimessa tai pehmittää kreemiä hyvin varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Kreemipinta kannattaa tasoittaa kunnolla, että sokerimassapinnasta saisi tasaisemman. Nosta kakku hetkeksi kylmään ennen massalla kuorruttamista.
  Sekoita valkosuklaamassa sekä vihreä sokerimassa keskenään ja kauli reilun kokoiseksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja tasoita reunat. Nosta päälle koristeet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti