4. huhtikuuta 2016

Sitruunainen juustokakku ilman liivatetta

Voi mistähän sitä alkaisi purkaa muksujen synttäritarjottavia?! Ehkä voisi ensimmäisenä kirjoitella sitruunaisen juustokakun ohjeen, jonka koristelin tyttöä ajatellen. Kakkuun tein brownies-pohjan ja täytteen ilman liivatetta. Hieman jännitti, että mitenkäs tuo pysyy kasassa, mutta pysyihän se. Ei täyte mitenkään hirveän jämäkkää ole, mutta ihan hyvin tuosta sai paloja leikattua. Brownies-pohjan ohjeen olen löytänyt joskus Heavenly baking-blogista ja samaista ohjetta on tullut hyödynnettyä mm. toblerone-juustokakussa. Pohja on aika kovaa, joten leikkaamiseen kannattaa napata hyvä veitsi. Täytteen puolestaan soveltelin Lunni leipoo-blogin julkaisemasta ohjeesta. Halusin täytteestä vielä sitruunaisemman, joten heitin sekaan puolisen teelusikallista raastettua sitruunankuorta. Ihan hyvin kakku teki kauppansa. :)




Sitruunainen juustokakku ilman liivatetta

Brownies-pohja:
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1 muna
1 rkl tummaa kaakaojauhetta 
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
n. ½ tl sitruunankuoriraastetta
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2½ dl kuohukermaa
Koristeluun: 
tummaa suklaata
mansikoita 
ananaskirsikoita
sokerimassaruusuja
sokerihelmiä

  Sulata suklaa ja voi paistinpannulla. Siirrä pannu pois levyltä ja sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen sokeri, muna ja kaakaojauhe. Sekoita taikinaan lopuksi jauhot. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. n. 20cm) leivinpaperilla, kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokerit ja sitruunan mehu sekä -kuoriraaste. Kääntele kermavaahto tuorejuustoseokseen tarkasti mutta varovaisesti. Kaada täyte vuokaan. Jos haluat, voit laittaa vuokaan reunakalvon tai öljytä reunat kevyesti ennen täytteen kaatamista. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli. 
  Irrota vuoan reuna, nosta kakku tarjoilualustalle. Sulata muutama pala suklaata ja pursota se kakun pintaan. Nosta päälle koristeet mielellään juuri ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti