6. huhtikuuta 2016

"The Book of Monsters" ja muuta mukavaa muksujen synttäreiltä!

Jos sitten vielä niputtaisi loput muksujen synttäritarjottavat yhdeksi jutuksi. Pakko vaan tunnustaa, että näihin ei ole tarkkoja ohjeita saatavilla. Tyttö hoiti tuulihattutäytteiden valmistuksen, minä muut, enkä tietenkään enää löydä sitä paperia, johon laitoin ainesmäärät muistiin. Ja tällä muistilla varustetun ihmisen ei kannata kauheasti alkaa arvailemaankaan, etten kirjoita mitä sattuu.

Ensin voisin esitellä pikkumiehen synttärikakun. Monta kuukautta elin siinä uskossa, että saisin tehdä pojalle kakun Star Wars-teemalla. Aivan viime aikoina Lego Nexo Knights on kuitenkin noussut ylivoimaiseksi suosikiksi., joten tottahan kakunkin piti sitten liittyä jotenkin aiheeseen. Mitään legoukkoja en alkanut vääntämään, mutta onneksi tuo hirviökirja kelpasi kakun aiheeksi. Kakun tein aikalailla lonkalta, sillä en jaksanut suunnitella tätä etukäteen yhtään. Täytteenkin päätin ihan viime tipassa. Kakussa on seitsemän munan kaakaokakkupohja ja välissä maustamattomasta tuorejuustosta, Fazerina-suklaasta ja kermavaahdosta tehty täyte. Kostutukseen käytin appelsiinimehua. Kakun päällä on suklaan makuinen sokerimassa ja massan alla voikreemi. Kakun pintaan suihkuttelin vielä kullan väristä suihketta, jotta sain pinnasta elävämmän. Onneksi kyseessä oli hirviökakku, niin pinnan ei tarvinnut olla niin siloteltu. Hirviökirjassa on muuten paljon samaa kuin Kääpiölinnan vieraskirjassa....


The Book of Monsters


Voileipäkakut on melkeinpä "pakollinen" herkku meidän juhlapöydissä. Mitään uusia ohjeita en alkanut kehittelemään, vaan turvauduin vanhoihin tuttuihin juttuihin. Mutta laitetaan nyt kuva niistäkin, jos joku kaipaa koristeluvinkkejä. Näiden kakkujen koristeluun en kyllä kauheasti uhrannut ajatuksia, kunhan lätkin aineksia kakkujen päälle.

Eli ensimmäisenä tomaattinen kasviskakku, jonka kokosin vaihteeksi pyöreään, 26 sentin irtopohjavuokaan.


Kasvisvoileipäkakku

Ja toisena taas tuttu kinkkuvoileipäkakku....


Kinkkuvoileipäkakku


Tuulihattuja tehtiin sekä kasvis- että kalatäytteellä. Kasvistäytteestä löytyi kermavaahtoa, salottisipulia, salaattijuustoa murskattuna, punaista suippopaprikaa ja mustapippuria. Kalatäyte koostui mm. lohituorejuustosta, ranskankermasta sekä kylmäsavulohesta. Yhtään en muista, että mitä muuta siihen laitettiin.... Kasvistuulihatut jäivät näemmä kaikessa kiireessä kuvaamatta.


Tuulihatut lohitäytteellä


Oli tarjolla mustikkapiirakkaakin, mutta ohje vaatii pohjan osalta vielä hieman hienosäätöä, joten palaan siihen joskus toiste. 


Vaniljainen mustikkapiirakka

Pöydästä löytyi vielä sitruunainen juustokakku ja sen ohjeen voit käydä kurkkaamassa täältä
Siinä ne tärkeimmät tällä kertaa... Kaverisynttäreitä ei tänä vuonna tarvitse onneksi järjestää. Tyttö ei sellaisista enää piittaa, eikä poika osaa vielä omia juhlia vaatia. Muutenkin herkut saa taas hetkeksi riittää, sillä viime aikoina niitä on tullut syötyä aivan liikaa. 


6 kommenttia:

  1. Oi, kaikki näyttää niin herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Ei vitsit miten hieno kakku! Ja ainekset kuulostivat ihan mielettömän hyviltä! Ja kyllä olisi muutenkin kelvannut tuon herkkupöydän äärellä istua! ♥ Onnittelut Kääpiölinnan "miniväelle"!! ♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...