27. elokuuta 2016

Pienen pojan ristiäiskakku ja parit synttärikakut aikuiselle naiselle ♥

Viikonloppu oli taas varsin kakkupainotteinen, sillä sain kunnian tehdä kaksi kakkua miehen bändikaverin vaimon synttäreille sekä yhden kakun pienen pojan ristiäisiin. Tällä kertaa kakkujen tekeminen onnistui muuten varsin kivuttomasti (jos ei hajonnutta tiskikonetta lasketa!), mutta hieman jännitti miten kastekakun koristeet kestää juhliin saakka. Yleensä tykkään tehdä koristeet vähintään viikkoa aiemmin, mutta näille jäi aikaa kuivua vain kolme päivää. Vaikka eristin koristeiden pohjat valkosuklaalla ja laitoin ne kakun päälle viime tingassa, niin silti tuntuivat pehmenevän nopeasti. Lisäksi siniset koristehelmet päästivät väriä, mitä ei kyllä ennen ole tapahtunut! Ei ainakaan näin nopeasti. Onneksi kaapista löytyi saman sävyistä koristesokeria, joita sitten ripottelin väriä päästäneiden helmien ympärille. Näin värivirheet hävisivät edes vähän.




Synttärisankarin toiveena oli joku tosi suklainen kakku sekä mansikkakakku runsaalla kermavaahdolla. Koska minttukrokanttisuklaa oli yksi rouvan lempisuklaista, tein täytteen sitten siitä. Samaista täytettä on tullut käytettyä mm. tässä New York-kakussa, joskin tällä kertaa jätin liivatteet pois. Kakku pysyy kasassa ilmankin. Koska tämänpäiväinen kakku oli kymmenen munan, tein täytettäkin reilummin. Kakun reunoilta löytyy suklaakreemi, päältä tummasta suklaasta tehty ganache. Tällä kertaa ganachen mittasuhteet oli suht hyvin kohdillaan, sillä tämä ei ollut liian löysää, eikä liian paksua. Ganacheen käytin 200 grammaa suklaa ja 100 g kuohukermaa. Itse tosin sotkin kakun päällisen, kun yritin napata kakun keskeltä väärään paikkaan eksyneen valkosuklaamurusen. Koskahan muistaisin, että jos jotain menee kakun pinnalla väärään paikkaan, anna sen olla. Jos pinta on jo tasattu, ei siihen parane mennä sorkkimaan. 




Koska en tahdo kaakaokakkupohjia saada onnistumaan samalla tavoin kuin vaaleita pohjia, siis ainekset punnitsemalla, niin kirjoitetaanpas ainakin itselle muistiin ohje kymmenen munan kaakaokakkupohjalle. Tämä pohja nimittäin onnistui hyvin.


Tumma kakkupohja

10 kananmunaa
3 3/4 dl sokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
7½ rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

  Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele (ja jauhota halutessasi) pyöreä vuoka, halkaisija 28cm. Itse teen kakun nykyään säädettävällä kakkurenkaalla ja voitelen vuokaspraylla.
  Vatkaa munat ja sokeri napakaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Nostele taikina varovasti sekaisin.
  Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 45-50 minuuttia, tai kunnes pohja on tikulla koitettaessa kypsä. Anna jäähtyä hetki ja kumoa vuoasta tai poista kakkurengas.

Mansikkakakkuun tein vaahdon vaniljatuorejuustosta ja kermasta. Aavistuksen lisäsin tomusokeria makeutta tuomaan. Välistä löytyy tuoreet mansikat. Kakun kostutin vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Kakun koristeen suhteen sain vapaat kädet, kunhan se jotenkin liittyy päivänsankarin ammattiin. Arvaatko kuvasta mikä se voisi olla?






Pienen pojan ristiäiskakusta löytyy raikas mango-vadelmatäyte. Päälle toivottiin mm. leluja sekä kitaraa. Mun nakkisormissa kitara muuttui bassoksi, josta puuttuu yksi kieli, mutta onneksi pienokaisen isä ei tästä pahastunut. 



Lämpimät onnittelut pienelle pojalle ensimmäisenä juhlapäivänä. Onnittelut myös vanhemmille ja sisaruksille. Ja suuren suuri onnittelurutistus synttärisankarille! Toivottavasti päivänne on ikimuistoinen ulkona riehuvasta myrskystä huolimatta. ♥ 


4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku.:p Onko tuossa kakkupohjassa näppäilyvirhe kaakaojauheen kohdalla? 7 1/2dl kuulostaa paljolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On näppäilyvirhe. :D :D Onneksi huomasit! Olisi tullut melko paksu taikina tuolla määrällä. :D

      Poista
    2. Nyt on korjattu. Kiitos. :)

      Poista
  2. Ihania kakkuja ♥
    Tuo suklaakakku ganachella näyttää ihan järjettömän hyvältä, *slurps*

    VastaaPoista