12. syyskuuta 2016

Helppo intialainen broileripata naan-leivän kera

En tiedä mistä johtuu, mutta mielikuvitukseton kausi ruokien suhteen jatkuu ja jatkuu... Valmiita reseptejä voi kyllä kokeilla ja tuunailla, mutta mitään uutta ei kyllä nyt synny. Välillä kaupassa käydessä saatan kokea pieniä ahaa-elämyksiä jonkun aineksen kohdalla, mutta ei niistä koskaan mitään maata mullistavaa synny. Mutta mennään sitten toistaiseksi toisten ohjeita soveltaen. 

Jo hyvän tovin mun on tehnyt mieli järjestää jonkinmoinen intialainen ilta kutsuen pieni joukko vieraita intialaista murkinaa nauttimaan. Vielä tämä on vasta ajatuksen asteella, mutta olen jo tytön suostutellut mun kanssa kokkailemaan, kunhan se aika koittaa. Mä oon vähän huono päästämään ketään mun keittiöön muuten kuin syömään, mutta kai mun on pakko antaa tuolle tytöllekin hieman vastuuta ruokatouhuista. Taitoa likalta kyllä löytyy, kunhan saisi vaan joskus tilaisuuden tehdä ruokaa.

Tuota intialaista iltaa odotellessa jouduttiin tänään tyytymään pikaiseen intialaiseen broileripataan. Ei sillä, hyvä ruokahan tämäkin oli. Lisukkeeksi tein naan-leipää Valintatalon ohjeen mukaan. Broileripadan ohjeen alkuperästä ei valitettavasti ole mitään kuusaa ja sovellettu versio tämäkin on. 



Intialainen broileripata

3 rkl voita
2-3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
10 kokonaista mustapippuria
½-1 tl kardemummaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
2 tl keltaista currytahnaa
1-2 tl ruokokidesokeria
2 palaa kanelitankoa
½ tl inkivääriä 
500 g broilerin fileepihvejä
2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl vehnäjauhoja
½-1 dl vettä
suolaa

  Kuutioi broilerin fileepihvit sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna voi padassa tai kasarissa. Lisää lohkotut sipulit, viipaloidut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Ruskista pari minuuttia. Lisää kuutioidut broilerit ja paista kauniin ruskeiksi.
  Sekoita vehnäjauhot jogurtin sekaan ja lisää seos pataan. Lisää vähän vettä. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla.
  Tarjoa riisin ja naan-leivän kera.

Leivän päälle voi halutessaan ripotella yrttejä tai valkosipulia. Itse jätin silput pois, mutta voitelin leivät kuumina voisulalla. Mun leivät olivat selvästi paksumpia kuin alkuperäisessä ohjeessa ja vaativatkin muutaman minuutin pidemmän kypsennysajan. Jatkossa ehkä paistaisin nämä pannulla tai kuumemmassa uunissa. Hyviä leivät kuitenkin olivat. 




Intialainen leipä
(8kpl)

1 1/2 dl vettä
1 tl sokeria
20 g hiivaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
kirkastettua voita tai voisulaa
1 tl suolaa
50 g suolatonta voita sulatettuna
(valkosipulia tai minttu- tai korianterisilppua)

  Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Jätä huoneenlämpöön 10 minuutiksi.
  Lisää jauhot, 1 rkl rasvaa sekä suola. Alusta seos taikinaksi. Jauhota työtason pinta ja nosta taikina siihen. Vaivaa viitisen minuuttia. Pane taikina takaisin kulhoon ja peitä leivinliinalla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi eli noin puolitoista tuntia.
  Nosta taikina työtasolle ja vaivaa sitä pari minuuttia. Ota taikinasta kahdeksan palasta ja kaulitse ne ohuiksi leiviksi. Sivele kahdelle uunipellille reilusti rasvaa ja pane leivät niille. Paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia. Käännä leipiä kerran paiston aikana.
  Voitele kuumat leivät voisulalla. Halutessasi voit ripotella päälle valkosipuli- tai yrttisilppua. Yrtit voidaan ripotella leivälle myös ennen paistamista.

4 kommenttia:

  1. Hyvin "mielikuvituksetonta" arkiruokaa meilläkin aina tehdään, mutta hei, se on just parasta! :) Ja kiva että jaat näitä arkiruokavinkkejä meille jotka tuskailemme että mitä ihmettä tänäänkin taas syötäisiin. Nyt olen yrittänyt sentään jo viikoksi eteenpäin suunnitella ruokalistan, niin ei tarvitse ihan joka päivä pähkäillä että mitä tänään syötäisiin.
    Mullakin siintää haaveissa joku mexicolais-ilta tms. teemailta. Mutta koska sellaista sitten viettäisi ja kenet sinne kutsuisi - kas siinä pulma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti näistä arkiruokajutuista on tosiaan muillekin iloa. :) Mä oon kesän jälkeen ryhdistäytynyt tuossa ruokalistan teossa. Välillä tosin listat elää ja suunnitelmat muuttuu, mutta ei se ole niin vaarallista. :)

      Poista