9. syyskuuta 2016

Suuri porkkanakuppikakku sulatejuustokuorrutuksella ♥

En tiedä mikä paha karma mun tämän viikon leipomuksia on oikein vainonnut, kun mikään ei tunnu onnistuvan. Alkuviikosta tein suklaa-banaanikääretortun, jonka täyte jäi oudon rakeiseksi. Maku oli ihan ok, mutta koostumus ei. Toinen epäonninen leivonnainen oli yhden kirpparilta pelastetun leipäkirjan ohjeen mukaan tehty paahtoleipä. Vaikka paistoin reilusti yli ohjeen paistoajan, jäi leipä raa'aksi. Eikä se kyllä maistunut yhtään miltään. 

Tänään halusin vihdoin ja viimein kokeilla tytön mulle tuomaa jättikuppikakkuvuokaa ja tehdä ison porkkanakuppikakun. Muuten hyvä, mutta taikina oli aavistuksen liian pieni tähän vuokaan. Onneksi kuorrutus pelastaa paljon, eikä se osien vajavaisuus valmiissa kakussa enää haitannut. Kakun tein Valion sivuilta löytynyttä ohjetta mukaellen ja valelin valmista kakkua vielä siirappivedellä. Päälle tuli sulatejuustokuorrutus. Yritin pursottaa kuorrutuksen nätisti kakun päälle, mutta kuorrute oli aavistuksen löysää tai sitten se oli tämä tuvassa oleva lämpö, joka kiusasi kuorruttaessa. Vaikkei kakku maailman kaunein olekaan, niin hyvää tämä oli! Voit paistaa kakun myös tavallisessa torvivuoassa ja jättää siirappivedellä valelut väliin.




Piimä-porkkanakakku jättikuppikakkuvuoassa

1½ dl porkkanaraastetta
2½ dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
2 tl kanelia
½ tl pomeranssinkuorta
½ tl kardemummaa
2 dl voisulaa
3 dl piimää
Siirappivesi:
1/4 dl ruokosokerisiirappia
½ dl vettä
Kuorrutus:
200 g maustamatonta sulatejuustoa
50 g voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Päälle halutessa:
mantelirouhetta

  Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanaraaste joukkoon. Sekoita kaikki aineet keskenään, mutta vältä turhaa vaivaamista. 
  Kaada taikina voidellun (halutessa korppujauhotetun) jättikuppikakkuvuoan koloihin tai 1,8 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50 - 60 min. Tarkista kakun kypsyys. Jättikuppikakkuvuoassa kypsennysaika oli noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa.
  Sekoita vesi ja siirappi hyvin keskenään. Sudi reilu puolet seoksesta kuppikakun alaosan päälle. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto kuohkeaksi. Lisää tomusokeri sekä vaniljasokeri ja vatkaa vielä hetki. Levitä ohut kerros kuorrutetta kuppikakun alaosan päälle (ei reunoille) ja nosta päälliosa paikoilleen. Sivele loppu siirappivesi kakun päälle. Pursota tai levitä kuorrute kakun pinnalle. Koristele halutessasi mantelirouheella.




5 kommenttia:

  1. Porkkakakku on tosi hyvää. :p Pitäisi tehdä lähiaikoina, nyt kun on oikea porkkanasesonki. Leivontalista alkaa vaan olla vähän pitkän puoleinen.. :o Mä postasin muuten just paahtoleivän reseptin, jos haluat käydä tsekkaan ja innostaa koittaa uudestaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä paahtoleipävinkistä! Täytyy ensi viikolla yrittää ehtiä leipomaan. Mullakin tuo leivontalista alkaa olla turhankin pitkä. Mieli tekisi testata yhtä sun toista ohjetta, mutta ei vaan voi joka päivä leipoa. :)

      Poista
  2. *slurps*
    Pakko mainita tähän, että luin tätä sun postausta kännykän kans kun oltiin ajelemassa pohjosesta kotia kohti ja mentiin aika liki siitä teidän läheltä ja oli kyllä suuri halu soittaa ja sanoa että me tullaan syömään se herkullinen kakku!!! :D Mutta me ajettiin tällä kertaa vähän kelloa vastaan, tylsää, joten ei paljoa ylimääräisiä pysähdelty... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsi! Joskus kun liki ajatte, niin tuutte kyllä käymään!

      Poista