23. marraskuuta 2016

Hurjan helppo Mummin taatelikakku

Hei, anteeksi äiti! Me syötiin sun kakku! Jos tarkkoja ollaan, voit syyttää lapsenlastasi, joka kotiin tultua iski heti silmänsä pöydällä jäähtymässä olleeseen leivonnaiseen. Onneksi tämä kakku on niin helppo tehdä, että ehdin tehdä näitä vaikka kymmenen ennen seuraavaa Tampereen vierailua! Olettaen siis, että pakastimessasi on tilaa.

Niin, piti siis leipoa muutama kakku äidille viemisiksi, mutta niinhän siinä kävi, että tämä ihana taatelikakku on aika pian syöty. Tyttö on asustellut remontin ajan pääasiassa isällään ja käy vaan välillä kotona. Jo viimeksi kyseli, että enkö tosiaan ole leiponut mitään. Tänään kysyi heti kakun nähtyään, että joko se on kuvattu ja koska sitä saa syödä. Enhän minä sitten hennonnut kieltääkään, sillä ei tässä vielä huomenna olla Tampereelle menossa. Ehdin vallan mainiosti tehdä vielä uudet kakut. Hauska muuten huomata, miten tämä useamman vuoden bloggaaminen on vaikuttanut myös muuhun perheeseen. Jos pöydällä sattuu olemaan korkkaamaton kakku tai muita herkkuja, niin aina kysytään lupa syömiseen.... Oonkohan mä ärähdellyt riittävästi aiheen tiimoilta?

Ai niin, tämä helppo ja herkullinen ohje löytyi "Suosituimmat kotileivonnaiset"-kirjasta. Euron kirpparilöytö on osoittautunut loistavaksi hankinnaksi! Ohje on siitäkin ihana, että tässä ei tarvitse vatkailla mitään. Senkun keittää ensin taateliseoksen, lisää muut aineet, kaataa taikinan vuokaan ja paistaa. Kakku kuulemma paranisi vanhetessaan, mutta sitä me tuskin saamme kokea. 




Mummin taatelikakku

250 g taatelia
2 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

  Mittaa taatelit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä seosta, kunnes se on pehmeää ja tasaista. Lisää voi lämpimään seokseen ja anna sen sulaa. Jäähdytä seos. 
  Lisää munat, kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet jäähtyneeseen taateliseokseen. Sekoita tasaiseksi vaikka lastalla. 
  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 55-60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä vähän aikaa ja kumoa sitten tarjoiluvadille.





2 kommenttia:

  1. Kaikki kuivakakut on kyllä niin ihania ja taatelikakut erityisesti! Just sellainen ihanan kostea ja mehevä kakku, nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Aina silloin tällöin näitä tulee leivottua, eikä ne kyllä kauaa meillä vanhene.

      Poista