18. toukokuuta 2017

Ihanat sitruuna-lakritsidonitsit sekä Farmareiden lippuarvonta!

Enää vajaa kuukausi ja sitten se koittaa! Nimittäin Farmari 2017! Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Seinäjoella 14.-17.6. Näytteilleasettajia on todellakin laidasta laitaan, joten kannattaa kyllä suunnata paikanpäälle. Voin melkeinpä taata, että jokaiselle löytyy jotain kiinnostavaa! SObloggaajana pääsin tekemään yhteistyötä tapahtuman kanssa. Tiedossa on siis monta mukavaa juttua aiheen tiimoilta. Pysykäähän kuulolla!

ARVONTA!

Aivan ensimmäisenä voisin ilahduttaa teitä lukijoita pienellä arvonnalla. Haluaisitko juuri sinä lähteä tutustumaan Farmariin ystäväsi kanssa? Tarjolla olisi yhdelle onnelliselle kaksi lippua tapahtumaan!

Jätä sähköpostiosoitteesi kommenttikenttään (muodossa sahkoposti (at) sahkoposti.fi, niin vältyt kenties roskaposteilta) ja olet mukana arvonnassa! Osallistua voit aina 24.5.2017 klo 20.00 saakka!

Huom! Jos en tavoita voittajaa 27.5.2017 mennessä, arvonta suoritetaan uudelleen!




Osana Farmari-yhteistyötä sain Valiolta hieman uutuustuotteita testattavaksi. Paketista löytyi mm. sitruuna-lakritsirahkaa, joka tällä kertaa pääsi donitseja maustamaan. 




Mä en ole mitenkään innokas lakritsin ystävä. Jos karkkia ostan, niin kyllä se on sitten suklaata. Kovasti olen kuullut, että lakritsi ja sitruuna on oiva makupari, mutta tähän saakka se on kyllä jäänyt testaamatta. Rahkaa sellaisenaan maistettuani en oikein tiennyt mitä ajatella, mutta kun sai valmiin donitsin nenän eteen, niin ajatukset oli varsin positiiviset. Lakritsi ja sitruuna olisi toki voinut maistua enemmänkin, mutta parasta tässä oli donitsien koostumus! Ihanan pehmeitä ja jännällä tapaa sekoitus suolaista ja makeaa. Suolaisuuteen tosin yksi syy on donitsien pinnalta löytyvä voi. Jos haluat sitruunan maistuvan enemmän, voit lisätä taikinaan raastettua sitruunankuorta.







Valkosuklaalla kuorrutetut sitruuna-lakritsidonitsit
(12kpl)

3 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4-½ tl suolaa
1  kananmuna
1 ½ dl maitoa
1 dl sitruuna-lakritsirahkaa
½ dl rypsiöljyä
Voiteluun:
50 g voita
Kuorrutus:
valkosuklaata

  Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 12 donitsin donitsipelti. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito, rahka ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteeseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Pursota tai nostele taikina kahdella lusikalla pellille. Täytä kolot noin puoleen väliin saakka. 
  Paista donitseja uunin keskitasolla noin 13 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Sulata voi mikrossa ja voitele kuumat donitsit molemmin puolin. 
  Sulata suklaa varovasti mikrossa. Kasta donitsin toinen puoli sulaan suklaaseen, koristele halutessasi koristerakeilla.





Palkintoliput tarjosi Farmari, rahkat Valio

13 kommenttia:

  1. Tätä reseptiä täytyy ehdottomasti kokeilla! :) Ja Farmariin haluan myös ehdottomasti osallistua, kun on jo useampi vuosi, kun olen viimeksi päässyt nauttimaan Farmarin monipuolisesta tarjonnasta ja ihanasta tunnelmasta! Mukana arvonnassa, minna82@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Farmariin haluan minäkin m.makiikola (a) gmail.com

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisiä! :) Mukana arvonnassa.
    ellijapii (at) gmail.com

    VastaaPoista
  4. Menossa farmariin,mukaan arvontaan.
    tyttiklemetti@luukku.com

    VastaaPoista
  5. Mukana arvonnassa leila.korpilahti ät ilmajoki.fi

    VastaaPoista
  6. Farmariim tahtoisin
    tuija.polvi(at)gmail.com

    VastaaPoista
  7. Mukana arvonnassa. elinamjarvi (at) gmail.com

    VastaaPoista
  8. Olis aivan huippua voittaa liput Farmariin, joten mukana ollaan arvonnassa!
    henna.niemitalo (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  9. Olisi kiva lähteä pitkästä aikaa. Itseäni kiinnostaa eläimet ja miehelle olisi niitä koneita :)
    bebene@luukku.com

    VastaaPoista
  10. Olispa kiva päästä Farmariin! toimiskonytvaiei@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Arvonta on päättynyt ja onni suosi tällä kertaa Tuijaa! Lämpimät onnittelut! Laitoin sinulle viestiä.

    VastaaPoista
  12. Mukana arvonnassa!
    minna.koskimaki@hotmail.com

    VastaaPoista