9. kesäkuuta 2017

Farmaria, pastaa ja Valio ruokarahkaa!

Terveisiä leiriltä! Pojan kanssa vietettiin viimeiset neljä päivää diabetesleirillä ja oli kyllä mahtava kokemus! Vaikka aluksi tympikin koko juttu, niin onneksi mentiin. Poika sai uusia kavereita, minä sain jakaa murheeni muiden vanhempien kanssa ja kaiken lisäksi sai neljäksi päivää unohtaa kokkailut kokonaan. Vertaistuki on vaan niin ♥ 

Tänään on ollut vähän vaikeuksia palata normaaliin arkeen, mutta eiköhän se tästä taas iloksi muutu. Kunhan saa ensin pyykättyä ja tehtyä jotain tuolla villaantuneelle pihamaalle. Ruohonleikkuri ei ole tainnut koko viikon aikana liikahtaa senttiäkään ja sen kyllä huomaa. Mutta murehditaan niitä myöhemmin... 

Ajattelin vielä kerran muistutella teitä ensi viikon Farmari-tapahtumasta! Keskiviikkona se alkaa ja lauantaina päättyy! Paikkahan on Seinäjoen keskustan vieressä Seinäjoki Areenan kulmilla. Tapahtuma ei ole pelkkä maanviljelijöiden kokoontuminen, vaan mukana on paljon nähtävää ihan kaikille! On eläimiä, on koneita, on ruokaa ja on vaikka mitä! Tämä juttu vaan kannattaa kokea.

Farmariin liittyen Valio ilahdutti meitä SObloggaajia muutamilla tuotteilla. Yksi mulle uusi juttu oli ruokarahka. Aikansa purkki pyöri jääkaapissa, enkä oikein tiennyt mitä sille tekisi, kunnes eräänä päivänä keksin laittaa sitä nokon bolognese-kastikkeen joukkoon. Ja hyvä tuli! 




Lempeä pasta bolognese

500-600 g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 suurta valkosipulinkynttä
1-2 rkl oliiviöljyä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
3 rkl ketsuppia
mustapippuria
2 tl oreganoa
3 rkl ruokarahkaa
Lisäksi:
pastaa
parmesaania

  Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä öljyssä. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. Kaada pannulle tomaattimurska sekä vesi, lisää ketsuppi ja liemikuutiot. Mausta maun mukaan pippurilla ja oreganolla. 
  Kuumenna kastike ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 30 minuuttia. Kastike vaan paranee, jos malttaa haudutella vähän pidempään. 
  Lisää ruokarahka, sekoita ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 
  Tarjoa kastike pastan ja parmesaanin kera. 







2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että teillä oli onnistunut leiri. Leiripaikka näytti ainakin hienolta!
    Ja kyllä se loma ruuanlaitosta tekee aina välillä niin poikaa...
    Mä en vielä ole tuota ruokarahkaa testannut. Hymyilyttää aina se mainos telkkarissa! :) Tää sun bolognese näyttää niin herkulliselta, että ehkä pakko alottaa tämän kanssa se testailu...
    Mukavaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en edes muista millainen se telkkarimainos on! Jotenkin tuo tv:n katselu on niin vähäistä, että on ihan pihalla kaikista mainoksista. :D

      Leiripaikka oli kyllä kiva, eikä ympäröivä maalaismaisema ainakaan tilannetta pahentanut. Mielellään sinne menisi uudelleen saman porukan kanssa. ♥

      Poista