13. elokuuta 2017

Mausteinen perunasalaatti valkosipulikastikkeella

Joskus yksinkertaiset asiat on niitä parhaita, kuten tämä mukavan mausteinen, lämmin perunasalaatti. Niin ihanaa, että vahingossa tuli kyllä syötyä paljon enemmän kuin oli tarkoitus. Mua ei yhtään olisi huvittanut laittaa ruokaa, mutta kun tämän ohjeen löysin "Herkutellaan kesällä"-reseptivihkosesta, niin pakko oli hinata itsensä keittiöön. Aivan orjallisesti en ohjetta noudattanut, vaan tein vähän sinne päin. Salaatti toimi hyvin possupihvien kaverina, eikä muuta siihen sitten tarvittukaan. 




Perunasalaatti tarjoillaan valkosipulikastikkeen kera. Itse en lisännyt kaikkea kastiketta salaatin joukkoon. Tämä oli ihan hyvä päätös, sillä muuten tuo olisi maistunut pelkästään majoneesilta. Paras tapa olisi varmaan tarjota kastike erikseen, jolloin jokainen saa ottaa sitä just sen verran kuin tahtoo.

Lämmin perunasalaatti

1 kg uusia perunoita
vettä
suolaa
tilkka öljyä
1-2 kevätsipulia
Mausteseos:
1 tl currya
½ tl kurkumaa
½ tl paprikajauhetta
½ tl mustapippurirouhetta
ripaus chilijauhetta
3/4 tl suolaa
Valkosipulikastike:
2 dl majoneesia
1 dl ruokakermaa
3 tl valkosipulimurskaa
pippurisekoitusta

  Keitä pestyt varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. Sekoita mausteseoksen aineet keskenään.
  Sekoita valkosipulikastikeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa salaatin valmistamisen ajan. 
  Pilko jäähtyneet perunat, vaikka ihan hyvin voit käyttää perunat vielä lämpiminä. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää perunat ja mausteseos pannuun ja kuumenna perunoita koko ajan käännellen. 
  Silppua kevätsipulit. Kaada puolet lämpimistä perunoista tarjoilukulhoon, levitä puolet kevätsipulisilpusta päälle. Nostele perunoiden päälle muutamia nokareita valkosipulikastiketta. Tee toinen kerros samoin. 
  Tarjoa grillatun/paistetun lihan, kanan tai kalan kanssa. Lopun kastikkeen voi tarjota erikseen. 




2 kommenttia:

  1. Tämä oli NIIN hyvää. Teen varmasti monta kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Mä luulen, että meilläkin tehdään tätä toistekin. :)

      Poista