30. maaliskuuta 2018

Epäonninen Steam punk-kakku vadelma-daimtäytteellä

Vaikka kakkuja on tullut tehtyä aika paljon, niin aina homma ei vain mene putkeen. Ei vaikka kuinka yrittäisi. Tein jokin aika sitten tuttavalle pienen vadelma-daimkakun suklaaganachella ja kuten kuvasta näkyy, ei ganache oikein onnistunut. Ensimmäisestä satsista tuli ihan tolkuttoman paksua ja vaikka järki sanoikin, että ÄLÄ kaada tuota töhnää kakun päälle, niin kaadoin kuitenkin. Siinä melkeinpä itkua tihrustaen kaavin sen etäisesti ganachea muistuttavan suklaatöhnän kakun päältä pois, samalla peläten, että tuhoan siinä sivussa koko kakun. Onneksi kakku pysyi suht ehjänä ja aineksia löytyi vielä, niin ei sitä auttanut muuta kuin yrittää uudelleen. 

Toinen erä ganachea oli puolestaan aivan liian juoksevaa ja se samainen järjen ääni yritti mulle huudella, että ei, ÄLÄ kaada tuota litkua kakun päälle. No, kaadoin kuitenkin. Lopputuloksena oli suklaassa uiva kakku, joka ei ollut edes reunoiltaan kovin tasainen. Toivoin että suklaa jässähtäisi edes vähän jääkaapissa, mutta eipä sitten jässähtänyt. Kun kurkkasin jääkaappiin, koko kakkupahvi oli suklaaganachen peitossa. Enimpiä oli pakko kaapia pois, mutta osa siihen kuitenkin jäi. Nyt koko episodi jo naurattaa, mutta voin kertoa, että kakkua tehdessä oli nauru kaukana! Onneksi kakku kuitenkin kelpasi makunsa puolesta. :)

Kakussa on neljän munan kaakaopohja, kostutuksena Sprite, välissä vadelma-daimtäyte, sivuilla kaakaolla maustettu kerma ja päällä ganache. Suklaapäällisen oli tarkoitus näyttää samalta kuin kokeilumielessä tehdyssä maapähkinävoikakussa, mutta vähän meni pieleen.... 


Kauan mietin, että kehtaanko edes julkistaa kakun kuvaa, mutta onhan tässä ennenkin näitä ei niin onnistuneita juttuja teille jaettu. Ja makunhan se ratkaisee, eikös niin?

2 kommenttia:

  1. Joskus ei tosiaankaan onnistu mikään ja epätoivo meinaa iskeä. Lohduttavaa, että muillekkin käy joskus niin :D Ihan älyttömän upean kakun oot saanut aikaiseksi joka tapauksessa, älä huoli! ♥

    VastaaPoista