13. maaliskuuta 2018

Pienen päivänsankarin Spiderman-kakku ♥

Helmikuun loppupuolella juhlittiin meidän sukulaispojan synttäreitä. Päivänsankari toivoi kovasti hämähäkkimieskakkua, joten tottahan sellainen piti sitten tehdä. Kakun suhteen sain melkolailla vapaat kädet, kunhan siinä vaan esiintyi hämähäkkimies sekä mustaa seittiä. Koska meidän suvussa nuo kermakakut taitaa tehdä massapäällisiä kakkuja paremmin kauppansa, niin päätin kuorruttaa kakun siniseksi värjätyllä kermavaahdolla ja tehdä ainoastaan koristeet sokerimassasta. Seittiviritelmästä ei tullut kovin kaunis, mutta päivänsankarille kakku kelpasi, joten mun mielipiteillä ei ole mitään merkitystä. Kakkua koristellessa tuo naama lipesi mun käsistä ja tipahti kakun päälle. Onneksi kuitenkin suunnilleen oikeaan kohtaan, sillä eihän sitä voinut nostaa enää poiskaan. Muuten kuorrutus olisi pitänyt tasoitella uudelleen.

Kakussa on kuuden munan vaalea pohja ja välissä tuttu mansikka-mascarponetäyte. Mitä enemmän teen erilaisia kakkuja, sitä enemmän tykkään näistä ihan perinteisistä täytteistä. Kostutukseen käytin tällä kertaa Spriteä iänikuisen sitruunamehu-vesiyhdistelmän sijaan. 



Kakun koristelu on aika helppo toteuttaa. Naaman saa muotoiltua hyvin punaisesta massasta. Silmiin laitoin ensin mustat massapalaset, niiden päälle valkoiset, vähän pienemmät palat sokerimassaa. Kun naama oli kuivunut kunnolla, tein seittikuvion mustalla elintarviketussilla. Kakun päällä olevat seitit pyörittelin sokerimassasta ja nostelin päälle ilman, että ehtivät yhtään kuivaa. Vaikkei tuo musta massa ehtinytkään olla kakun päällä kuin reilu tunnin, niin silti se päästi vähän väriä. Tämän vuoksi tykkään tehdä kermakakkujen koristeet hyvissä ajoin ja koristella kakun mahdollisimman lähellä tarjoilua. Kakun alareunaan olisi voinut tehdä massasta vielä kaupunkisilhuetin, mutta tuumasin, että tämä oli hyvä näin.


Paljon onnea vielä näin jälkikäteen suloiselle supersankarille! ♥ 

2 kommenttia:

  1. Oi, on varmasti ollut onnellinen sankari kun on tämän kakun saanut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti! :D Ainakin vaikutti tyytyväiseltä. :)

      Poista