6. huhtikuuta 2018

Kasvisruokakokeiluja osa 2: Kesäkurpitsa-mozzarellavuoka


Ettei blogi täyttyisi pelkästään kakuista, niin tässä välissä voisi jakaa yhden kasvisruokaohjeen. Tämän kesäkurpitsavuoan innoittaja toimi anopin maailman paras kesäkurpitsavuoka, eikä tämä ruoka kyllä kovin paljoa sille herkulle hävinnyt. Tämä oli vaan vähän hitaampi tehdä. 


Yleensä olen käyttänyt kesäkurpitsavuoissa valmista pastakastiketta, mutta nyt keitin kastikkeen itse. Kesäkurpitsaviipaleiden lisäksi laitoin vuokaan mozzarellaviipaleita ja tuoretta basilikaa. Onhan se mozzarella hyvää, mutta koostumus muuttui uunissa ehkä vähän kumimaiseksi. Mutta ei se ainakaan meitä haitannut. Luulen, että tätä saa tehdä tytölle pian uudestaan.

Kesäkurpitsa-mozzarellavuoka

1-2 (n.500-600g) kesäkurpitsaa
2 palaa mozzarellaa
tuoretta basilikaa
tilkka öljyä
Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
70 g tomaattipyreetä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
½-1 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl ruokosokeria
½ tl chilitahnaa tai sambal oelekia
mustapippuria maun mukaan
Päälle:
juustoraastetta

  Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä tilkassa öljyä. Lisää tomaattipyree ja -murska sekä mausteet. Kuumenna ja keitä hiljalleen kannella peitettynä n. 10 minuuttia.
  Leikkaa kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet kevyesti pannulla tilkassa öljyä. Viipaloi mozzarellapalat.
  Nosta kolmannes kesäkurpitsaviipaleista pienen vuoan pohjalle. Levitä päälle kolmannes mozzarellaviipaleista, hieman hienonnettua tuoretta basilikaa sekä kolmannes tomaattikastikkeesta. Tee seuraavat kaksi kerrosta samoin, mutta älä ripottele basilikaa enää viimeiseen kerrokseen. Ripottele päälle maun mukaan juustoraastetta.
  Kypsennä vuokaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, tai kunnes kesäkurpitsaviipaleet ovat pehmenneet. Anna vuoan tekeytyä hetki ennen tarjoamista.




2 kommenttia:

  1. Tätä vuokaa aion kyllä itsekin testata. Kevät tulee ja mieli halajaa koko ajan vaan kasvisruokaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! Mulla on ruokahalu aina vaan hukassa, mutta pakko myöntää, että nämä kevyet kasvisruoat houkuttelee enemmän kuin tuhdit liharuoat. Siis jos/kun on pakko jotain syödä. :)

      Poista