16. huhtikuuta 2018

Pienen pojan toivekakku - Blaze ja monsterikoneet ♥

Huhtikuun alussa sain toteuttaa yhden suloisen pikkumiehen kakkutoiveen. Poika oli suunnitellut tätä kakkua käsittääkseni useamman kuukauden ja sain suht tarkat ohjeet siitä mitä kakusta piti löytyä. Kakun piti olla vitosen muotoinen, täytteen suklainen ja päällä pojan kovasti ihailemat Blaze ja Darington. Pakko myöntää, etten ollut kuullutkaan mistään Blaze ja monsterikoneet-ohjelmasta, mutta onneksi internetin ihmeellinen maailma kertoi mistä on kyse. 

Autot tein kokonaan sokerimassasta ja vaikka ne ei ihan oikean näköiset olekaan, niin ainakin päivänsankari ne tunnisti ja niistä tykkäsi. Ja edelleen se on se paras palaute! 


Kakkua varten tein yhdeksän munan kantikkaan kakkupohjan, vaikka tarvetta oli vain noin 15 hengen kakulle. Isommasta pohjasta oli vaan helpompi muotoilla oikean mallinen kakku. Pohja on gluteeniton, samoin täytteet. Täytteenä oli Brunbergin maitosuklaasta tehty vaahto sekä vaniljainen keksitäyte. Kekseinä käytin Schärin gluteenittomia täytekeksejä. Vaikka ne oli melkoisen makeita, niin hyvin ne sopivat tuohon täytteeseen. Kakun reunoilla on vaniljainen voikreemi, päällä massa ja sekä värjätyllä voikreemillä pursotetut ruohot. 



En ala koko kakkuohjetta tähän kirjoittelemaan, mutta laitan kuitenkin nuo täytteet, jos joku haluaa niitä kokeilla. Kumpikin täyte piisaa halkasiltaan 25-26 senttisen kakun yhteen väliin. 

Vaniljainen keksitäyte kakkuun

2 dl vispikermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
125 g mascarponea
3 rkl vaniljakreemijauhetta
n. 80 g tummia gluteenittomia täytekeksejä

 Murskaa keksit. Vatkaa kerma ja vaniljakastike löysähköksi vaahdoksi. Lisää mascarpone sekä vaniljakreemijauhe ja vatkaa vaahto napakaksi. Sekoita joukkoon murskatut keksit.

Suklaatäyte

3 dl vispikermaa
125 g mascarponea
150 g maitosuklaata

  Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata noin 20-30 sekunnin erissä välillä sekoitellen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sula, hieman jäähtynyt suklaa täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. 

Onnea vielä supersuloiselle päivänsankarille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti