7. elokuuta 2019

Ihanat, helpot mansikkasundaet ♥

Viimeiset pari viikkoa on mennyt tiiviisti yläkerran remppahommissa. Joka huoneesta revittiin lattiat auki, vahvistettiin ja oiottiin niskat ja laitettiin lattioihin uudet levyt ja pinnat. Samalla vintin vessa koki täydellisen muodonmuutoksen. Pääasiassa homman toki hoiti ulkopuolinen remppamies, mutta kummasti sitä hommaa piisasi meillekin. Ensin yläkerran tyhjäys, seinien maalausta, pintamateriaalien hommaamista. Nyt on lattiat valmiit, vessa peiliä, pyyhekoukkuja ym. vailla valmis ja koko tupa niin totaalisen kaaoksen vallassa, etten tiedä miten tätä lähtisi setvimään. Suuri osa vintin romuista kun on sullottu sivukkaisiin tai tuotu laatikoissa alakertaan. Vaikka ollaan yläkertaa tyhjätessä kierrätetty, myyty ja muuten vaan hävitetty valtava määrä tavaraa, niin silti sitä piisaa. Mutta ehkä nyt on syytä vetää hetki henkeä, sulkea hetkeksi silmät tältä kaaokselta ja levätä. Siivota ja järkätä ehtii myöhemminkin.

Viikonloppuna halusin tehdä jotain hyvää oman perheen iloksi, mutta koska ei ollut toivoakaan löytää aikaa leipomiselle, tein pienet jälkiruoat dominoista, mascarponevaahdosta ja mansikoista. Ohjeen tähän pikkuherkkuun löysin Hannah Milesin Juustokakut kirjasta, joskin muuttelin ohjetta taas hieman. Ohjeesta olisi tullut oikeasti kuusi annosta, mutta tein neljä vähän isompaa, jottei niistä kahdesta ylimääräisestä tulisi riitaa.


Marjasundaejuustokakut
(4-6kpl)

12 isoa mansikkaa
Murukerros:
8 Domino- tai Oreo-keksiä
1 reilu rkl voita sulatettuna
Juustotäytekerros:
125 g mascarponea
1,25 dl ranskankermaa
½ tl vaniljasokeria
1 reilu rkl tomusokeria
Pinnalle:
1-1½ dl kuohukermaa vaahdotettuna
tomusokeria
strösseleitä
kirsikka halutessa

  Hienonna keksit tehosekoittimessa tai laita ne muovipussiin ja murskaa esim. kaulimella. Sulata voi ja sekoita hyvin keksimurskan joukkoon.
  Vatkaa ensin mascarpone ja ranskankerma keskenään. Vaahtoutuminen saattaa kestää hetken, eli älä huolestu, jos seos on ensin löysää. Lisää vaahdon joukkoon vanilja- ja tomusokeri. 
  Laita jokaisen lasin pohjalle hieman muruseosta. Pursota tai lusikoi päälle juustoseosta ja nostele päälle paloiteltuja mansikoita. Tee toinen kerros samoin. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  Vatkaa päälle tuleva kerma vaahdoksi. Makeuta maun mukaan tomusokerilla. Pursota kerma laseihin ja koristele pinta strösseleillä ja halutessasi kirsikoilla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti