20. elokuuta 2019

Mopopojan rippikakku ♥

Kesällä sain tehdä kakut erään mopopojan rippijuhliin. Täytekakkuja juhliin meni kaksi. Ulkonäöltään kakut näytti suunnilleen samalta, mutta täytteet oli eri. Toisessa kakussa oli vaalea kymmenen munan pohja, välissä mansikka-suklaatäyte ja päällä kerma. Koristeena paljon marjoja ja kinuskivaluma. Toisen kakun pohja oli maustettu kaakaolla, välissä oli maitosuklaavaahto sekä vadelmia ja päällä samainen kerma-marja-kinuskiyhdistelmä. Kakkuun ei toivottu päälle ristiä vaan mopo, joka kuopi kakun pinnan rikki. 


Molemmat kakut olivat muuten gluteenittomia, mutta tähän suklaiseen kakkuun käytin Fazerin sinistä, joka saattaa sisältää vehnää. Tämä oli kuitenkin tilaajan toive, joten sillä mentiin. Macaronseissakin oli maininta mahdollisista vehnäjäämistä, mutta sekin oli ok. Mutta jos haluat varmasti vehnättömän täytteen, niin Brunbergin laktoositon/gluteeniton maitosuklaa käy erinomaisesti.


En ala koko kakun ohjetta tähän kirjoittamaan, mutta laitan kuitenkin tuon täytteen, jos joku sellaista haluaa kokeilla. 

Suklaatäyte 

9 dl vispikermaa
400 g mascarponea
400 g Fazerin sinistä maitosuklaata
400 g vadelmia (pakaste tai tuore)

  Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata 20 sekunnin pätkissä, aina välillä sekoittaen, kunnes suklaa on lähes sulanut. Sekoittele sen verran, että suklaa sulaa kokonaan ja on täysin sileää. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mittaa mascarpone omaan kulhoonsa, vatkaa notkeaksi ja sekoita joukkoon sula suklaa samalla hyvin sekoittaen. Nostele/vatkaa kevyesti kermavaahto suklaa-mascarponeseokseen. Lisää joukkoon vadelmat ja nostele varovasti sekaisin. Pakastevadelmat (kotimaiset) käytin sulatettuna ja valutettuna. 
  Tämä täyte riittää siis 10 munan (halk. m.28cm) kahteen väliin.


2 kommenttia: