23. elokuuta 2019

Kakkuja arkistojen kätköistä osa 10 - Syksyinen pinjatakakku ♥

Kävin taas aikani kuluksi noita kuvakansioita läpi ja löysin yhden viime syksynä tehdyn kakun, josta en ole kirjoittanut mitään. 

Tämä kakku meni hyvän ystäväni isän synttäreille. Koska päivänsankari on kuulemma hyvin perso makeisille, laitettiin kakun sisään yllätykseksi paljon karkkia! Siis pinjatakakku tämä kai oikealta nimeltään on. Kakun täytteenä oli muistaakseni ihan perinteinen mansikka-mascarponetäyte ja päällä kerma.


Kun kakun leipomisesta on tosiaan jo tovi, en tarkkoja ohjeita pysty tästä antamaan. Mutta kerron  edes suunnilleen miten kakun toteutin. Paistoin ensin vähän isomman kakkupohjan kuin olisi ollut tarve. Kun kerran se karkkisisus vie osan kakusta, niin näin kakkua piisasi taatusti. Kun olin leikannut kakkupohjan neljään osaan, leikkasin jokaisen pohjan keskelle pyöreän aukon. Aukko saa olla aika reilu, että karkit tulevat esiin ensileikkauksella. Päällimmäisestä kakkupohjasta leikattu pyöreä pala täytyy laittaa sivuun, sillä se asetetaan sitten karkkien päälle. 

Kakku kannattaa koota reunavuoan tai irtopohjavuoan reunan sisään suoraan alustalle. Nosta levy alustalle, kostuta ja levitä päälle täyte. Älä kuitenkaan laita täytettä reiän päälle. Tee näin kunnes kaikki levyt ja täytteet on käytetty. Jos kotoa löytyy joku sopivan kokoinen tuki kakun keskelle, lasipurkki tms., ei se varmasti tekisi pahaa. Pakkaa ylimääräinen pieni ympyrä pakastepussiin tai kelmuun ja jätä odottamaan. Anna kakun tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kakku kannattaa täyttää karkeilla ja kuorruttaa mahdollisimman lähellä tarjoilua, ettei karkit pehmene. Kaada karkit kakun sisään, nosta päälle se ylimääräinen pikkuympyrä. Karkkeja kannattaa lisätä sen verran, että päälle tuleva ympyrä lepää niiden päällä ja ympyrä on samalla tasolla muun kakun kanssa. Kuorruta ja koristele kakku. 

Koska kakku matkasi vähän kauemmaksi, yritin eristää sisällä olevaa reikää sulatetulla valkosuklaalla, mutta eihän siitä mitään tullut. Karkit oli kuitenkin pysyneet ihan hyvänä. Karkkeina käytin M&M:n tyylisiä irtokarkkeja. 


Kiitos vielä murusein, että sain tämän kakun tehdä! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti