18. elokuuta 2019

Nopea marjainen tiramisu ♥

Nyt kun tuo muille leipominen on jäänyt vähemmälle, olen taas innostunut ihan erilailla leipomaan omalle sakille. Viime viikolla leivoin ison rasiallisen keksejä, eilen tein marjaisan tiramisun. Tai no, ei tuota tiramisun tekemistä voi ehkä leipomiseksi kutsua. Olen muutenkin innostunut  selailemaan keittokirjoja ja ruokalehtiä ihan eri fiiliksellä kuin pitkään pitkään aikaan ja kokeilemaan uusia reseptejä aivan uudella innolla. Blogiin saakka niistä ei tosin monikaan päädy, sillä kameran esiin kaivaminen tuntuu vielä ylivoimaiselta tehtävältä. Mutta ehkä sekin innostus joskus taas palailee.

Niistä viime viikolla tehdyistä kekseistä ei valitettavasti ole mitään todistusaineistoa jäljellä, ne kun katosivat suht sukkelaan, enkä edes ottanut kuvaa muistoksi. Mutta tiramisun jaksoin ikuistaa ja sen ohjeen voisin teille jakaa. Resepti tähän makeaan herkkuun löytyi Kakkujen kuningattaret-kirjasta. Tein tästä vaan hieman pienemmän version, sillä eihän koko keksimäärä olisi tuolle mun tarjoilualustalle mahtunut. 


Marjainen tiramisu

Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
250 g mascarponea 
2 rkl lemon curdia
125 g tuoreita vadelmia
125 g tuoreita (pensas)mustikoita
Kostutus:
n. 1½ dl mustikka-vadelmamehua
Pohja:
150-200 g Savoiardi-keksejä
Koristelu:
tuoreita vadelmia, mustikoita ja karhunvatukoita

  Vaahdota täytteen vaniljakastike tai kerma ja vatkaa joukkoon mascarpone sekä lemon curd. Lisää marjat ja nostele ne vaahdon joukkoon.
  Mittaa mehu syvälle lautaselle ja pyöräytä keksit mehussa. Lado puolet kekseistä pitkänomaiselle tarjoiluvadille.
  Lusikoi keksien päälle puolet täytteestä. Lado päälle toinen kerros kostutettuja keksejä. Levitä loppu vaahto keksien päälle ja koristele tuoreilla marjoilla.
  Anna maustua hetki kylmässä ja tarjoa samana päivänä.


2 kommenttia:

  1. Ei ole monta vuotta, kun tiramisu-keksejä sai metsästää kissojen ja koirien kanssa. Nyt niitä onneksi on paremmin saatavilla. Tiramisu on niin ihanan helppo. Sopii jälkkäriksi ja ihan vaikka kahville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Täytyy olla tyytyväinen, että valikoimat monipuolistuu koko ajan. Tämä on kyllä ihanan helppo herkku. ♥

      Poista