27. elokuuta 2019

Lempeä purjo-perunasosekeitto

Hei, pitkästä aikaa mulla on tarjota teille jotain muuta kuin leivonnaisia! Todennäköisesti näitä ruokajuttuja tulee jatkossakin aika harvakseltaan, mutta jos edes välillä yrittäisi jotain saada julki. Suurin ongelma näiden reseptien kanssa on se, etten enää kokattuani muista mitä siihen ruokaan tuli laitettua. Tottahan sitä voisi yrittää tehdä jonkinlaisia muistiinpanoja, mutta mun muistiinpanoista ei ota kukaan selvää. En edes minä itse. 

Tämä lounaaksi tekemäni keitto oli kuitenkin niin simppeli, että tämän ohjeen sentäs muistin! Ja ihan kelpo keitto tämä oli, joten jos ei muuta, niin onpahan itselle muistissa. 


Purjo-perunasosekeitto

n. 1 kg perunaa
3½ dl purjosilppua (1-2 purjoa)
9 dl vettä
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 dl kuohukermaa

  Kuori ja paloittele perunat. Huuhdo ja viipaloi purjot. Laita perunat, purjot, vesi, liemikuutiot, suola ja pippuri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Pienennä sitten lämpöä ja anna kiehua hiljalleen tunnin ajan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma. Tarkista maku ja tarjoa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti