8. kesäkuuta 2021

Nakukakku kuningatar-suklaatäytteellä ♥

Viikonloppuna juhlittiin tytön valkolakkia ihan vaan pienesti perheen kesken. Vaikkei mitään suurta juhlaa ollutkaan, niin olihan se kuitenkin pakko kakku leipoa. Tyttö toivoi suklaista nakukakkua aidoilla kukilla ja sellaisen sitten sai. Suklaatäytteen lisäksi kakussa oli kuningatartäyte sekä tuoreita mansikoita.



Kuningatarkakku

Pohja:
5 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
vaniljasokerilla maustettu maito
Kuningatarrahkatäyte:
2 prk maustettua rahkaa, kuningatar
3 dl vispikermaa
2-4 rkl tomusokeria
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
Suklaatäyte:
2½ dl vispikermaa
125 g mascarponea
115 g maitosuklaata
Lisäksi:
tuoreita mansikoita
Päälle:
1½ dl vispikermaa
maun mukaan tomusokeria
vajaa ½ rkl vaniljakreemijauhetta

Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele (ja jauhota) pyöreä vuoka (halk. n. 20cm). Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro  munien paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.   Punnitse jauhoja, perunajauhoja ja kaakaojauhetta yhteensä saman verran, kuin sokeriakin. Vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen ja kaakaojauheen yhteensä 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Nykyään en enää tutki kakkupohjien kypsyyttä tikulla, vaan kun kakku alkaa irrota vuoan reunasta, on kakku kypsä. Mutta tikkutesti toimii kyllä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
   Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi eri kulhossa, lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kermavaahto joukkoon. 
  Vatkaa rahkatäytettä varten kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää rahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa tasaiseksi, hyväksi vaahdoksi.
  Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kokoa kakku kelmutettuun vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle reunavuoan tai sopivan kokoisen irtopohjavuoan reunan sisään. Nosta päällimmäinen levy vuokaan/alustalle ja kostuta. Levitä päälle puolet rahkatäytteestä. Levitä päälle mansikkaviipaleita. Nosta päälle kakkulevy, kostuta. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja levitä päälle loput rahkatäytteestä. Viipaloi päälle mansikoita. Nosta päälle viimeinen kakkulevy, kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Mittaa kuorrutetta varten kerma, tomusokeri ja vaniljakreemijauhe kulhoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kerma tasaisesti kakun päälle ja hyvin ohuelti kakun reunoille.
  Aidot kukat kannattaa laittaa kakun päälle viime hetkillä. Itse käytän kukille kukkapiikkejä, jottei kukat osu kakkuun. 


Kakun lisäksi kokeilin tehdä macaronseja. Näitä pirulaisia testasin kerran useampi vuosi sitten huonolla menestyksellä, mutta siitä huolimatta halusin yrittää. Ei nuo täydellisiä ole, mutta hyvältä maistuivat. Olisi mahtavaa oppia tekemään näitä kunnolla. 


2 kommenttia:

  1. Oi miten kaunis kakku!! Ja onnittelut tuoreelle ylioppilaalle sekä myös äidille! <3
    Ja siis nuo sun macaronsithan on ihan täydellisiä!!
    Mä en ole koskaan (vielä) kokeillut niitä tehdä. Aion kyllä joskus kokeilla (saa vinkata hyvästä ohjeesta). Aina kun käydään ystävien luona Tuusulassa on pakko hakea konditoria pH7:n macaronseja, ne on niiiiiin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Voi hitsi, mikähän se ohje oli. Se tais olla tämä Dr. Sugarin. Tosin täytteet tein ihan omasta päästä soveltaen. En niistä viitsinyt vielä tehdä omaa juttua, täytyy ensin vähän opiskella aihetta lisää.

      https://blogit.meillakotona.fi/drsugar/macarons-taydellinen-resepti/

      Poista