30. lokakuuta 2023

Ihanat, rapeat vohvelit (ilman kananmunaa)

Valitettavasti tämä iltamyöhään, pimeässä keittiössä pikaisesti otettu kuva ei tee oikeutta näille ihanan rapeille ja maukkaille vohveleille, mutta ei piitata siitä. Nämä herkkupalat syntyivät Paras keittokirja no 6 vohvelireseptiä soveltaen ja oli sellainen ohje, että tulee kyllä tehtyä toistekin. 

Vohvelitaikina tehdään ilman kananmunaa ja maidon tilalla käytetään kermavaahtoa. Itse maustoin taikinan ripauksella suolaa sekä parilla lusikallisella tomusokeria. Vohvelit nostetaan paistamisen jälkeen ritilälle jäähtymään, jolloin tosiaan ovat mukavan rapeita. 

Taikina tehdään yleiskoneella, mutta miksei tuo onnistu ihan sähkövatkaimellakin.



Rapeat vohvelit (ilman kananmunaa)

3 dl kuohukermaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl jääkylmää vettä
3 rkl voisulaa
½ tl suolaa
2 rkl tomusokeria
Koristeluun:
tomusokeria
Tarjoiluun:
kermavaahtoa ja hilloa maun mukaan

  Vatkaa ensin taikinan kerma vaahdoksi ja jätä odottamaan. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Mittaa vehnäjauhot yleiskoneen kulhoon. Käytä konetta puolella teholla ja kaada joukkoon kylmä vesi sekä sulatettu voi. Jatka sekoittamista muutama sekunti, tai kunnes taikina on tasaista. Kääntele tai vatkaa joukkoon kermavaahto ja mausta taikina suolalla sekä tomusokerilla.
  Paista vohvelit vohveliraudalla ja nosta vierekkäin ritilälle jäähtymään. Koristele vohvelit tomusokerilla. Tarjoa kermavaahdon ja hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti