6. lokakuuta 2023

Paistettu browniejuustokakku ♥

Syyskuu oli niin älyttömän kiireinen, ettei ollut oikein toivoakaan ehtiä tehdä mitään, mistä olisi viitsinyt kirjoittaa blogiin. Tai pari juttua taisin saada aikaiseksi, mutta en muuta. Nyt onneksi arki alkaa hieman rauhoittua, toivottavasti ainakin, ja jossain vaiheessa ehkä ehtii ja jaksaa taas leipoa ja kokkailla vähän enemmän.

Alkuviikosta innostuin kaivamaan hyllystä taas yhden leivontakirjan lähempää tarkastelua varten ja eilen kirjasta pääsi testiin browniejuustokakun ohje. Kirja on siis Hannah Milesin Juustokakut - 60 suussasulavaa leivonnaista. Tästä kirjasta olen tainnut jotain joskus tehdäkin ja kirja on niin kiva, että saa jatkossakin hyllyssä pysyä.


Paistettu browniejuustokakku on aika hassu, melkoisen makea, mutta silti koukuttavan hyvä. Rouhitut pähkinät tuo tähän mukavasti pureskeltavaa, sillä muuten tämä kakku on tosi pehmeä. Ja onhan tämä melkoisen suklainen! Pieninä annoksina kuitenkin aika jees! Kermavaahto tai vaniljajäätelö voisi tämän kanssa toimia ja mun mielestä tämä on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.


Mulla tuo päälle tuleva juustokakkuseos jäi liian löysäksi, enkä saanut aikaiseksi hienoja kuvioita. Mutta kyllä kakun sisällä paikoin erottui juustokakku browniesta.

Browniejuustokakku
(12 ann.)

Brownie:
100 g voita
150 g tummaa suklaata
1,2 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljatahnaa tai -uutetta
1,2 dl vehnäjauhoja siivilöitynä
50 g pekaanipähkinöitä rouhittuna
Pinnalle:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
0,6 dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa tai -uutetta
2 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja siivilöitynä
125 g tummaa suklaata rouhittuna

  Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 23cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. 
  Paloittele suklaa ja voi mikron kestävään kulhoon. Sulata 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet. Sekoita tasaiseksi ja jätä jäähtymään.
  Vatkaa brownien munat, sokerit ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi. Tilavuus saisi kaksinkertaistua alkuperäiseen verrattuna. Kaada sulatettu, jäähtynyt suklaaseos hitaasti vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja rouhitut pähkinät. Nostele lastalla sekaisin ja kaada taikina kakkuvuokaan.
  Vatkaa tuorejuuston rakenne rikki. Lisää smetana, sokeri, vaniljatahna, munat ja jauhot ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon rouhittu suklaa. Mulla tämä seos jäi tosi löysäksi, olisi ehkä saanut olla paksumpaa. Lusikoi juustokakkuseosta sinne tänne browniepohjan päälle. Sekoita juustokakkuseosta ja brownietaikinaa pyöreäteräisellä veitsellä niin, että syntyy kiemuraisia kuvioita.
  Paista juustokakkua uunissa 40-45 minuuttia eli kunnes browniekohtiin on tullut rapea pinta ja juustoseos hyytynyt. Anna jäähtyä ja tarjoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti