8. joulukuuta 2011

Pikkuruiset murekkeet pastan kera

Tuo meidän seisomaan oppinut pikkuherra on pitänyt mut niin kiireisenä, ettei kauheasti oo jäänyt aikaa keittiössä touhailuille. Jatkuvasti saa olla ottamassa koppia tuosta pojasta. Jännityksellä odotan huomista, kun täytyisi jotenkin saada leivottua neidin koulun myyjäisiin. Taitaa neiti joutua lapsenlikaksi. Tämän päivän ruoankin tein jo aamupäivällä herran aamupäiväpäikkäreiden aikaan. Tosin en mä sitä valmiiksi saanut, kun kutsu jo kävi.

Päivän ruoka oli onneksi suht helppo ja ihan hyvä vaihtoehto jauhelihasapuskoille. Ohje on lähtöisin Pirkka-lehdestä. Ja ihan hyvää tuosta tuli.

Mehevät pikkumurekkeet

400g jauhelihaa
0,75dl korppujauhoja
1,5dl vettä
1 sipuli
1 muna
1tl suolaa
0,5tl mustapippuria
Täyte:
1 pieni paprika
3-5 aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
125g mozzarellajuustoa palana
0,5dl hienonnettua tuoretta basilikaa tai vastaava määrä kuivattua
Lisäksi:
fettuccine-tuorepastaa
tacokastiketta

  Voitele muffinipellistä 10 vuokaa öljyllä. Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota. Hienonna sipuli ja kypsennä sitä mikrossa täydellä teholla minuutin verran. Tai voihan tuon pannullakin pehmittää.
  Lisää korppujauhoihin sipuli, muna, jauheliha, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Jaa mureketaikina muffinipellin koloihin pohjalle ja reunoille painellen niin että keskelle jää syvennys.
  Tee seuraavaksi täyte. Kuutioi paprika pieneksi, hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipulinkynsi. Kuutioi valutettu mozzarella. Sekoita ainekset keskenään ja mausta basilikalla. Jaa täyte murekkeiden keskelle koloihin.
  Kypsennä murekkeet 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Keitä pasta pakkauksen mukaan ja tarjoa murekkeiden ja tacokastikkeen kanssa.


Jos suinkaan tänään ehdin, niin ajattelin tehdä vielä piparitaikinan huomiseksi. Tavallisten pipareiden lisäksi ajattelin tänä vuonna kokeilla jouluolutsiirapilla maustettuja pipareita. Ajatus oluesta pipareissa kuulostaa niin oudolta, että täytyyhän sellaisia tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti