Tänään on taas sellainen päivä, että olisi parasta pitää kädet tiukasti taskussa eikä koskea yhtään mihinkään. Suuremmilta vahingoilta tämä rähmäkäpälä on onneksi välttynyt, mutta pikkutuhoa oon tehnyt ja läheltä piti-tilanteita on ollut useita. Kaupassa onnistuin pudottelemaan korvikepurkkeja, vessapapereita ja hajotin parit leipäpussit. Näppärää. Kotona sama meno jatkui ja ruokaa laittaessa yritin kaapata maustehyllyn ja osan astiakaapin sisällöstä syliini. Onneksi vielä refleksit toimii ja maustepurkit pysyi hyllyssä. Kun noita purkkeja on kertynyt aika läjä, niin oikeasti harmittaisi, jos nuo tulisi alas. Mutta ruoka on nyt tehty ja syöty, eikä mitään mennyt rikki. Ja hyvää oli.
Kokeilin tänään Yhteishyvän metsämiehen jauhelihakastiketta. Mustaherukkahyytelöä en löytänyt, vaikka kahdessa kaupassa kävin. Onneksi kaapista löytyi purkki karpalohyytelöä ja käytin sitten sitä. Hyvin sopi tuo karpalokin. Sieninä käytin ihan vaan tölkkiherkkusieniä. Kastike oli jännän makeaa, kiitos tuon hyytelön. Aika löysäksi tuo kastike jää eli suurustaa voi vehnäjauhoilla, jos haluaa tykympää soosia. Mitenkään nättiä tuosta ruoasta ei saa, mutta jälleen kerran maku oli sitäkin parempi. Tämä on oikein hyvä vaihtoehto jauhelikastikkeeksi ja varmasti tehdään meillä toistekin.
Metsämiehen jauhelihakastike
300g jauhelihaa
100g siitake- tai herkkusieniä (tölkkisienetkin käy)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2dl vettä
0,5 kasvisliemikuutiota
3rkl mustaherukka- tai karpalohyytelöä
0,25tl inkivääriä
0,5tl sinappia
suolaa
0,5tl mustapippuria
1dl kermaa
Paista pannulla jauheliha, pienityt sienet (tai tölkkisienet valutettuna), kuoritut ja hienonnetut sipulit. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, mustaherukka- tai karpalohyytelö, mausteet ja kerma. Itse maustoin ensin jauhelihan suolalla ja pippurilla ja sitten vasta lisäsin muut ainekset. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5-10 minuuttia ja suurusta tarvittaessa ripauksella vehnäjauhoja. Tarjoa keitetyn pastan, perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti