30. joulukuuta 2011

Pieni lisä Kääpiöpurilaisiin

Itse tehdyt hampurilaiset on kyllä aikamoista herkkua. Ja täyttäviäkin ovat. Toisaalta, kun on päivä siivottu Kääpiölinnan pihaa, niin kyllä sitä saa sitten syödäkin kunnolla. Hyvä mieli, kun Kääpiölinnan vanhat portaat on nyt retuutettu kaatopaikalle ja levyn ja rimanpaloja kannettu kasoille. Ehkä tuosta pihasta joskus saa ihmismäisen.

Mutta sitten siihen ruokaan... Herkuteltiin tänään siis jättimäisillä Kääpiöpurilaisilla. Sen enempää en noista hampurilaisista ala kirjoittelemaan, kun tarinaa niistä löytyy tuolta syyskuun "Roskaruokapäivä"-kirjoituksesta. Se päivän uusi juttu oli hampurilaisten väliin läntätty, itse tehty hampurilaiskastike. Kastikkeen ohje on muistaakseni lähtöisin jostain Pirkka-lehdestä. Punaisen paprikan vaihdoin tosin keltaiseen, kiitos kaupan kehnon valikoiman. Muuten kastike oli oikein hyvää, mutta mausteita laittaisin pikkaisen enemmän. Ohjeella tulee aikas paljon tuota kastiketta, jatkossa meille piisaa vähempikin. Majoneesi kun ei kuitenkaan määräänsä enempää säily.

Hampurilaiskastike

1dl majoneesia
1dl kermaviiliä
0,5 punaista (tai keltaista) paprikaa
1 pieni sipuli
1-2rkl chilikastiketta tai ketsuppia
0,25tl suolaa
1tl paprikajauhetta
0,25tl mustapippuria

  Hienonna sipuli ja paprika. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua jääkaapissa hetkisen ennen tarjoamista.


Tänään päästiin siis helpolla ruokien suhteen. Huomenna voisi sitten taas panostaa vähän enemmän tuohon ruokapuoleen. Vaikka enpä kyllä huomennakaan mitään hirveän ihmeellistä laita, vaikka juhlapäivä onkin. Illan napostelutkin taitaa jäädä kuohuviiniin ja suklaaseen. Olettaen, että joku muistaa sen kuohuviinin hakea. Suklaata talosta löytyy senkin edestä, kun allekirjoittanut vähän innostui karkkihyllyjen kohdalla tuossa joulun alla.... Olisihan se kamalaa, jos suklaa pääsisi loppumaan!

Pakko muuten vielä lisätä kuva isännän eilisestä iltapalasta. Kateellisena ja kuola valuen katselin vierestä tätä herkkua.Vaikken niin kauheasti oluesta piittaa sellaisenaan, niin tuo olut-suklaakakun ja suklaaoluen yhdistelmä on vaan uskomattoman hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti