Ettei joululeivonnaiset aivan pursuaisi korvista, oli testailuvuorossa tänään kauracookiet Pirkka-lehden ohjetta noudattaen. Tuo mun ukkoni ei yleensä oo mitenkään perso makealle, mutta keksejä se saa tuhottua uskomattomia määriä. Ei oo siis pelkoa, että nuokaan keksit kovin kauaa meillä vanhenisi. Otsikon söpö ajatus on muuten lähtöisin yhdestä cookie monster-paidasta, jonka vielä joskus itselleni hommaan :)
Pelkästään tuo taikina oli taas niin hyvää, että sen olisi voinut kyllä surutta syödä paistamattakin. Ja helppo tuo oli tehdäkin. Vähän vaaleaksi nuo mun keksit jäi, vaikka annoin olla muutaman minuutin kauemmin uunissa. Tuossa taikinan muotoilemisessa hyvä keino on kääriä taikina muovikelmuun. Silloin saa helposti tehtyä tasaisen taikinapötkön. Paistettaessa nuo ei mitenkään hirmuisesti levinneet eli hyvin mahtui kaikki samalle pellille.
Kauracookiet
(12-14kpl)
100g tummaa suklaata
50g hasselpähkinöitä (mä käytin valmista rouhetta)
2dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g voita
1dl fariinisokeria
1 kananmuna
Rouhi suklaa ja pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet, suklaa ja pähkinärouhe keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna samalla vatkaten. Lisää lopuksi kuiva-aineseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta noin 20cm pitkä ja 6cm paksu taikinapötkö. Leikkaa pötkö terävällä veitsellä reilun sentin viipaleiksi. Nostele viipaleet leivinpaperille pellille. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä. Anna keksien jäähtyä ja kovettua pellillä.
Seuraavaksi saakin sitten mennä tekemään chili con carnea. Tämä oli tytön ruokatoive tälle viikkoa. Ajattelin tehdä sitä semmoisen annoksen, että piisaa sitten huomisellekin. Tiedossa on säntäilyä edes takas, eikä aikaa kokkailuille taida pahemmin jäädä. Tuon chilin ohjeen löytää lokakuun ohjeista, joten sen enempää en siitä viitti nyt kirjoitella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti