24. maaliskuuta 2012

Feed me chocolate

Flunssa yrittää iskeä päällensä ja lohdutukseksi halusin jotain hyvää. Tumma suklaahan on tunnetusti terveellistä, joten siitä sain taas oikein hyvän syyn tehdä kakun. Vaikka eipä tuo suklaa flunssaan auta, mutta tuleepahan edes parempi mieli. Jo aamulla sain päähäni, että haluan ehdottomasti tänään suklaakakkua. Ja kun kerran niin olin päättänyt, niin pakkohan sitä oli sitten tehdä. Kauheasti en jaksanut uhrata ajatuksia eri kakkuohjeille, vaan päätin että ensimmäinen mapeista löytyvä suklaakakun ohje pääsee testivuoroon. No, se oli sitten Me-lehdestä löydetty suklaa-appelsiinikakku. Pelkästään ainekset kuulosti siltä, että nyt löytyi mulle sopiva herkku. Ja kaiken lisäksi kakku oli helppo tehdä. Mä nimittäin inhoan vatkaamista suunnattomasti ja tuo oli mun onneksi semmoinen "kaikki ainekset sekaisin ja vuokaan"-kakku. Vähän matalaksi tuo mun tekeleeni jäi, mutta ei voi mitään. Musta tuntuu, että sekoitin aineksia vähän liikaa. Tai sitten olis vaan pitänyt ottaa pienempi vuoka.

Ohjeen mukaan kakku olisi parhaimmillaan 1-2 päivän päästä. Mä tosin vähän luulen, ettei tuota oo jäljellä enää ylihuomenna. Oli se sen verran hyvää. Nuo daim-pallerot ja suolapähkinät tuo jännän lisän kakkuun. Ja sopivat yllättävän hyvin yhteen. Kuorrutusta tehdessä mulla meni kyllä paljon enemmän appelsiinimehua kuin ohjeessa. Kannattaa siis lisäillä hissukseen lisää mehua, jos tuntuu aiheelliselta. Menin laskuissa sekaisin mehua lisätessä, mutta varmaan joku nelisen ruokalusikallista sitä sain kulutettua.

Suklaa-appelsiinikakku

200g tummaa suklaata
3dl vehnä- tai spelttijauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
2dl fariinisokeria
150g voita sulatettuna
3 kananmunaa
1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu
Kuorrutus:
3dl kaakaotomusokeria
n.1,5rkl appelsiinin mehua
Päälle:
1dl daimrakeita
1dl suolapähkinöitä

  Voitele ja leivitä irtopohjavuoka (halk.24 cm). Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai alhaisella teholla mikrossa. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää voisula, kananmunat, appelsiininkuoriraaste ja -mehu. Sekoita aineet lastalla tasaiseksi taikinaksi. Lisää suklaasula sekoituksen loppuvaiheessa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia.
  Siirrä jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Sekoita kaakaotomusokerista ja appelsiinimehusta tahnamainen kuorrutus ja levitä se kakun päälle. Ripottele daimrakeet ja suolapähkinät päälle. Kakku on parhaimmillaan 1–2 päivän kuluttua ja maukkaimmillaan huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti