Niin vaan lähti tämäkin viikko käyntiin. Jotenkin tuntuu maanatai taas takkuiselta eli ihan hyvin voitais hypätä suoraan loppuviikkoon. Ei haittaisi ollenkaan. Muutenkin tässä jännitän, että saanko tämän tekstini kirjoitettua tämän päivän aikana. Netti toimii vaan hetkittäin.... Kiitos tästä kuulunee kadulla touhaaville puhelinyhtiön miehille.
Mutta pidemmittä höpinöittä päivän ruokaan. Ajattelin aloittaa aurinkoisen viikon pirtsakalla broileri-appelsiiniyhdistelmällä. Yhtään en taas tiedä, mistä oon ohjeen mappeihini kopsannut. Alkuperäinen ohje oli aika iso (6-8 annosta), joten tein vaan puolet tuosta. Alla ohje alkuperäisten ainesmäärien mukaan.
Broileria appelsiinikastikkeessa
(6-8ann.)
6-8 broilerin rintaleikettä (käytin paistileikettä)
0,5rkl paprikajauhetta
0,25tl valkopippuria
0,25tl mustapippuria
1tl suolaa
Päälle:
2dl kuohukermaa
3rkl vehnäjauhoja
Marinointiliemi:
4dl appelsiinimehua
0,5dl soijaa
0,5dl siirappia
0,5dl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
Vuoan voiteluun:
voita
Mausta rintaleikkeet paprikajauheella, pippureilla ja suolalla. Lado palat voideltuun uunivuokaan. Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada broileripalojen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti.
Sekoita vehnäjauhot kermaan hyvin vatkaten, kunnes seos on tasaista. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa 50 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti