14. maaliskuuta 2012

Jääkausi pakastimessa ja pizzaa uunissa

Apua... Meidän pakastimessa olevat tavarat ovat hautauneet sellaisen massiivisen jääpeitteen alle. Taitaa olla pakastimien sulattamisen aika. Mihin ihmeeseen mä vaan tungen nuo kaikki ruoat mitä sinne on kertynyt? Taidan ottaa semmoisen "pakastimet tyhjäksi"-teemaviikon (tai ehkä paremminkin kuukauden), että saa hävitettyä noita sapuskoja. Viikko ei taida kyllä siihen operaatioon riittää. Päätin aloittaa operaation tuosta kebabpaketista. Sen vuoro olisi ollut kyllä jo huomenna, eli ei se taida tilannetta kauheasti auttaa. Nyt täytyy siis tehdä paljon marjapiiraita, pirtelöitä tai lisää likööriä.

No, mutta taas asiaan. Kun huomenna on tytön treenipäivä, niin ruokakin saisi olla nopeaa. Siksi tein tänään jo tuon pizzan ja siirsin jauhelihakastikkeet huomiselle. Yleensä pizzat teen sillä periaatteella, että otetaan mitä on ja laitetaan sekaisin kaikkea mahdollista. Tämä Yhteishyvässä ollut pizzaohje kuulosti kuitenkin niin hyvältä, että pakkohan sitä oli kokeilla. Saapahan vähän vaihtelua, kun aina nuo omat pizzat tuntuu olevan toistensa kopioita.

Mä taas sovelsin noita ainesmääriä ja laitan ohjeen siten miten sen tein. Alkuperäisen löytää Yhteishyvän sivuilta. Pohjaa tehdessä menin sekaisin jauhomäärästä, joten tein sen ihan näppituntumalla. Äkkiä kyllä väittäisin, että käytin enemmän kuin 6 desiä jauhoja. Kannattaa siis vähän seurata tuota jauhomäärää. Tuo tomaattikastike taas on valtavan hyvää ja sitä teen aina silloin tällöin. Ohjeen mukaan taikinasta tulisi pellillinen pizzaa, mutta mä sain tuosta pellillisen lisäksi neidille oman pikkupizzan.

Kebabpizza

Pohja:
25g hiivaa tai 1ps(11g) kuivahiivaa
3dl vettä
reilu 6dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
2rkl öljyä
Tomaattikastike:
1rkl öljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400g tomaattimurskaa (laitoin valkosipulilla maustettua)
1rkl ketsuppia
2rkl tuoretta basilikaa tai 2tl kuivattua
2rkl oreganoa tai 2tl kuivattua oreganoa
1rkl sokeria
mustapippuria
1tl suolaa
Täyte:
reilu 200g kebablihaa
1 punasipuli viipaleina
0,5tlk papaijapaloja valutettuna
2rkl punaista pestoa
Aurajuustoa muruina
300g juustoraastetta
oreganoa

  Murenna hiiva kulhon pohjalle ja lisää kädenlämpöinen vesi. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää hiiva pieneen jauhomäärään sekoitettuna. Lisää nesteeseen suurin osa jauhoista ja suola. Alusta taikinaa kädellä. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.
  Hienonna sipuli ja valkosipuli kastiketta varten. Kuullota niitä öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska. Sekoita joukkoon tomaattisose ja mausteet. Kiehauta. Vähennä lämpöä ja hauduta välillä sekoittaen noin 20 minuuttia eli kunnes kastike on sakeaa.
  Kaada pizzataikina hyvin jauhotetulle alustalle ja vaivaa. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Halutessasi jaa taikina kahtia. Levitä pohjalle ensin tomaattikastike ja sen päälle juustoraaste. Levitä juustoraasteen päälle kebablastut, sipuliviipaleet, papaijapalat sekä Aurajuustoa makusi mukaan. Ripsauttele pestoa sinne tänne. Päälle vielä oregano.
  Kypsennä pizzaa 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Mulla tosin kesti reilu 20 minuuttia.


Päivän iloinen yllätys oli tuon mun neitokaisen tykästyminen katkarapuihin. Varta vasten halusi käydä lähikaupassa katkarapuostoksilla, että saisi niitä omaan pizzaansa täytteeksi. Pieni asia, mutta mulle iso juttu kun neidille joku uusi juttu kelpaa! Nyt voi jatkossa tehdä kaikkea hyvää katkaravuistakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti