4. maaliskuuta 2012

Lämmintä ja täyttävää

Koko päivän kestäneestä voileipäkakkujen pupeltamisesta huolimatta ruokaakin oli laitettava. Vaikkei varsinaisesti nälkä ollutkaan. Mun ruokasuunnitelmat ehti vaihtua kahdesti ennen kokkailun aloittamista. Laiskuuksissani jätin tälle päivää suunnitellun stroganoffin tekemättä. Tai no ei se laiskuutta ollut, huvituksen puutetta paremminkin. Suunnitelma B olisi ollut lihapullat, riisi ja tulinen majoneesi. Tässä kohtaa suunnitelmien muutos johtui kauppareissulla kovia kokeneesta kanapaketista. Huominen meksikolainen kanapata syötiin siis jo tänään. Mä en tämänkään ohjeen alkuperää muista, mutta muistelisin sen tulleen jonkun pata-ainespussin mukana. Vannomaan en toki mene. Tällä lähti nälkä, mutta sen suurempia suosionosoituksia ruoka ei saanutkaan. Vaikka kyllä tätä voi silti toistekin tehdä. Nuo chilikastikkeella ja soijalla marinoidut kanapalat oli niin hyviä, että niitä voisi hyödyntää jossain muussa ruoassa.

Meksikolainen kanapata

1rs(300g) maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2rkl soijaa
4rkl chilikastiketta
1pss Mexican pata-aineksia
7dl vettä
1pss(200g) herne-maissi-paprikaa
0,5dl ruokakermaa
tuoretta persiljaa

  Pane broilerisuikaleet pinnoitettuun paistokasariin. Sekoita soija- ja chilikastike joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Siirrä kasari liedelle ja väännä levy täysille. Käännä suikaleita ensimmäisen kerran kun neste on haihtunut pannusta ja jatka paistamista vielä n. 3 minuuttia. Sekoita pata-ainekset joukkoon ja lisää vesi kahdessa, kolmessa erässä, niin että pata kiehuu koko ajan. Hauduta miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia. Lisää herne-maissi-paprika sekä kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele pata persiljasilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti