Tämä ei kyllä oo mun päiväni. Oon aamuyöstä alkaen sählännyt ja säätänyt kaikkea omituista. Taitaa ilmeisesti olla jo aika väsy, kun näin ukon iltavuoroviikoilla suurin osa kotihommista on kuitenkin mun vastuulla. Ja onhan se ihan ymmärrettävää, kun ei aamuisin kauheasti ehdi mitään tehdä. Jotenkin kummasti näinä viikkoina mun suklaan kulutus kasvaa oleellisesti. Aina kun oon oikein väsynyt ja joku ottaa hermoille, mun on pakko saada pala suklaata. Eilisestä ärinästä ja murinasta päätellen olisi aika käydä täydentämässä suklaavarastot.... Tai leipoa suklaakakku.
Kuumasta ilmasta huolimatta innostuin leipomaan tonnikalamuffinsseja. Ei välttämättä se fiksuin ajatus, kun tuvan lämpötila huitelee muutenkin yli 26 asteen.... Niin risoton kuin muffinienkin ohje on Yhteishyvästä poimittu. Muffinit tosin tein hieman eri tavoin ja laitoin täytteen taikinan sekaan ja päälle ennen paistamista enkä vasta paistamisen jälkeen. Oikein hyviä tuli näinkin! Risottokin oli ihan ok. Ainakin meidän erittäin kranttu pikkumies söi sitä hyvillä mielin. Toisaalta, kun pikkumiehen mielestä ihan parasta on ne kuivaneet kissan pehmeät ruoat, niin kuinka paljon se sitten kertoo kyseistä ruoasta...
Tonnikalamuffinit
2dl
kermaviiliä
1
muna
3dl
vehnäjauhoja
1tl
leivinjauhetta
0,5tl
suolaa
0,75dl
sulatettua tai juoksevaa margariinia tai voita
0,5dl
hienonnettua tilliä
Täyte:
200g
tonnikalaa öljyssä
1dl
raejuustoa
0,5dl
ranskankermaa
2rkl
hienonnettua tilliä
Koristeeksi:
tilliä
katkarapuja
Sekoita kermaviili ja muna keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet ja lisää ne sulan rasvan kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää
hienonnettu tilli ja sekoita.
Sekoita täytteen
aineet keskenään. Sekoita puolet täytteestä taikinan sekaan. Laita taikina voidellun muffinipellin koloihin ja jaa loppu täyte muffinien päälle. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Anna jäähtyä hieman ennen kumoamista. Koristele halutessasi tillillä ja katkaravuilla.
Juuresrisotto
1 sipuli
pala juuriselleriä
2
porkkanaa
2rkl
margariinia tai öljyä
2dl
risottoriisiä
6dl
kuumaa kanalientä
hienonnettua persiljaa
Kuori ja pilko sipuli, selleri ja porkkanat pieniksi kuutioiksi.
Kuullota niitä rasvassa kattilassa ensin hetken aikaa. Lisää riisit ja
anna niiden muuttua läpikuultaviksi. Lisää kuumaa kanalientä vähissä
erissä imeyttäen ja sekoittaen sitä jatkuvasti. Jatka näin, kunnes riisi
on kermaisen pehmeää. Lisää hienonnettu persilja juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti