29. elokuuta 2012

Bye bye birdie (broileri-chilipiirakkaa ja nakkisoosia)

Kun kerran leipomaan ryhdyttiin, niin leivotaan sitten urakalla. Ajattelin ilahduttaa tuota ukkokultaa suolaisella piirakalla. Saa syödä sitten yöpalaksi, kun kotiutuu töistä. Ideana oli muutenkin saada jääkaapista pois kaikkea ylimääräistä. Löysin Ulla Svenskin "Suloiset suolaiset"-kirjasta broileri-chilipiirakan ohjeen, jota muokkasin sen mukaan mitä kotoa löytyi. Emmental-juusto vaihtui leppäsavujuustoon, keltainen chili punaiseen ja paahdettu chili-tuorejuusto tavalliseen chili-tuorejuustoon. Broileria laitoin pikkaisen enemmän. Alla ohje mun version mukaan. Pakko sanoa, että oli kyllä älyttömän hyvää!

Broileri-chilipiirakka

Pohja:
125g voita
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
200g chili-tuorejuustoa
500g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2rkl öljyä paistamiseen
1 kevätsipuli
1tl suolaa
1tl mustapippuria
0,5 punaista paprikaa
1 punainen tuore chili
50g leppäsavujuustoa raastettuna
2 kananmunaa
1dl maitoa

  Sekoita voi, kananmuna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele pohja piirakkavuoan (halk.26cm) pohjalle ja reunoille. Levitä tuorejuusto pohjan päälle.
  Paista broilerin fileesuikaleet öljyssä pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada täyte tuorejuuston päälle vuokaan. Ripottele päälle pilkottu paprika ja chili, josta halutessasi poista siemenet. Ripottele juustoraaste pinnalle ja kaada kananmuna-maitoseos päälle.
  Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.




Mikähän siinä on, että kun jonkun ruoan oppii tekemään jollain tietyllä tapaa, tulee harvoin testattua muita versioita kyseisestä sapuskasta. Hyvä esimerkki on tämän päiväinen nakkikastike. Kun on nakkikastiketta ruokana, teen sen aina sillä samalla ohjeella. Tänään ajattelin olla hurjan rohkea ja kokeilla jotain uutta. Mä luulen, että oon alunperin kopsannut ohjeen mappeihini Yhteishyvästä, tosin siellä nettisivuilla ainesmäärät oli nyt erilaiset. Aika tuhtia tavaraa tuo soosi oli, mutta ihan ok silti. Voisin tehdä toistekin.

Keltainen nakkikastike

1 pieni sipuli
300g nakkeja
tilkka öljyä
200g sulatejuustoa
2dl maitoa tai vettä
0,5tl kurkumaa
2rkl tuoretta silputtua ruohosipulia
suolaa
ripaus valkopippuria (laitoin mustaa)

  Kuori ja silppua sipuli. Paloittele nakit. Kuullota  nakkipalat ja sipulisilppu pannulla öljyssä. Pane kattilaan juusto, neste ja kurkuma. Kuumenna seos kiehuvaksi hämmentäen. Lisää nakki-sipuliseos kattilaan. Mausta ja koristele ruohosipulilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.


Se on keltaista ja siinä on nakkeja! Wuhuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti