30. elokuuta 2012

Avaruusperunat

Tänään on ollut jotenkin hyvä ja kiva päivä. Äiti tulla tupsahti meille päivää aikaisemmin kuin mitä oli suunniteltu. On aina mukavaa saada yksi ylimääräinen silmäpari seuraamaan tuon termiitin tekosia. Mulla on siis pieni sauma päästä tänään jatkamaan tuota pensasaidan leikkausta. Mä oon aloittanut sen leikkaamisen varmaan joskus kolmisen viikkoa sitten ja oon päässyt ehkä vähän yli puolen välin. Aidalla on mittaa muutamia metrejä. On siis hieman pitkissä kantimissa tuo puuha. Toinen ilonaihe oli ensimmäiset kypsät karhunvatukat! Ollaan jännitetty, että ehtivätkö kypsyä ollenkaan, mutta nyt löytyi jo kymmenkunta kypsää marjaa. Määrät on vieläkin aika pieniä, mutta ehkä nuo puskat tuosta vuosien saatossa kasvaa ja sato suurenee.

Ruokapuoli oli tänään kasvisvoittoinen. Tarjolla oli sienitäytteisiä hiillosperunoita. En vaan jaksanut alkaa tuuhastaa puiden kanssa, joten hiillos vaihtui tällä kertaa uuniin. Mun perunat ei tuohon leikkiin olleet parhaita mahdollisia. Kaupassa kun oli vaan yleisperunoita, niin niihin oli sitten tyytyminen. Jauhoiset perunat olisi toimineen paremmin. Muksuna uuniperunat oli mun suurta herkkua, mutta nykyään ei niitä tuu kauheasti laitettua. Tämän ohjeen löytää ainakin Foodien sivuilta. Näin akkaporukalla syödessä ruoka riitti ihan hyvin, mutta ukolle olisi kyllä täytynyt tehdä jotain lisäksi. Sen verran oli heppoista syötävää.

Täytetyt hiillosperunat 

8 keskikokoista jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
Täyte:
100g tuoreita herkkusieniä
1 kevätsipuli
2 pientä valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
2dl kermaviiliä
2rkl majoneesia
0,5dl tuoretta silputtua ruohosipulia tai tilliä
ripaus mustapippuria
tilkka öljyä

  Pese perunat huolellisesti ja kääri kaksinkertaiseen folioon. Pane perunat hiillokseen kypsymään. Aikaa kuluu noin 45 minuuttia perunoiden koosta ja hiilloksesta riippuen. Voit kypsentää perunat myös 200 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  Pieni herkkusienet, kuori ja hienonna sipulin vaalea osa ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota pannussa öljyssä herkkusienenpalat, silputtu sipuli ja valkosipuli. Mausta ripauksella suolaa. Yhdistä sieniseos ja loput aineista kulhossa. Viillä kypsien perunoiden pintaan ristiviillot ja purista sisustaa hieman ulos. Nostele täytettä perunoiden päälle ja tarjoa heti. Pieni margariininokko perunan sisällä, kastikkeen alla toimii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti