30. syyskuuta 2013

Tää on vänkää! - tavallinen, mutta herkullinen tonnikala-pennelaatikko

Ettei nämä mun juttuni aivan karkaa pelkälle herkku- ja liköörilinjalle, niin taidan laittaa välillä arkisemman ohjeen jakoon. Löysin joku aika sitten kirpparilta "Vie kielen"-keittokirjasen ja siitä löytyi ohje tämän päivän ruokaan. Kerrankin löytyi sellainen sapuska, joka kelpasi molemmille muksuille. Loistavaa! Annos on niin valtava, että piisaa meidän sakille pariksi päiväksi, eikä valmistaminenkaan ole vaikeaa. Aikaakaan tähän ei kauheasti mene, tai ei menisi, jos muistaisi ostaa kaikki ainekset. Kun kesken kaiken saa suhauttaa lähikauppaan ja takaisin, hidastuu ruoan valmistuminen oleellisesti. Tonnikala-makaronilaatikkoja ei meidän perheessä ole juuri harrastettu, mutta vallan mainiosti voi tehdä toistekin! Tosin jatkossa laittaisin mukaan pikkuisen valkosipulia. 

Tonnikala-pennelaatikko
(6ann.)

1,5l vettä
1 kasvisliemikuutio
500g penne-pastaa (meillä täysjyvä)
2prk tonnikalaa
Tomaattikastike:
0,5 purjoa
0,5dl tuoretta tilliä
2rkl kapriksia
2rkl soijaa
1tl rouhittua mustapippuria
1prk(n.400g) pastakastiketta
5dl Flora ruokaa tai ruokakermaa
Pinnalle:
0,5dl korppujauhoja

  Keitä pastaa liemikuutiolla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta pasta. Hienonna huuhdottu purjo ja tilli. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään. Lado voideltuun uunivuokaan vuorotellen pastaa ja tonnikalaa. Kaada tomaattikastike vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

8 kommenttia:

  1. Oih, täydellistä. Täytyy ottaa resepti muistiin. Nopeat arkiruoat ovat aina tervetulleita. Ja kahdelle ihmiselle tästä saa jo eväätkin töihin. En ihan helpolla pastaan kyllästy, joten ihan mielelläni syön pari päivää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kelpaa :) Arkisin ei kyllä aina innosta kokata mitään ihmeellistä, joten tällaiset helpot ruoat ovat oikein kivoja.

      Poista
  2. Muistiin otan minäkin tämän resptin. Arkena ei pahemmin aikaa ole iltaisin eikä aina viitsi samoja ruoki tehdä. Tämä kuulostaa hyvältä, maistuu varmaan meidän koko porukalle.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä! Mä teen taas tosi usein tälläisiä pasta-paseerattutomaatti-plus jotain-ruokia, että sain jo vihjailuja että voisko joku päivä saada perunaa.. :D Tonnikalasta ei ole hetkeen tullut tehtyä mitään, jotenka kiitti vinkistä -tätä teen joku päivä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vain :) Teidän perhe voi laittaa sitten mun syyksi, kun ei taaskaan tullut pottuja pöytään :D

      Poista
  4. Taitaa mennä kokeiluun meilläkin ;)

    VastaaPoista