13. kesäkuuta 2014

It's only tuna roll (But I like it!) - helppo tonnikala-munakasrulla

Munakasrullaa en ole tehnyt aikoihin. En edes muista koska viimeksi tämä vaivaton ja ruokaisa herkku olisi meikäläisen ruokapöytään  päätynyt. Useampi vuosi siitä joka tapauksessa on. Viime aikoina munakasrulla on vilahdellut useammassa blogissa ja sen seurauksena tämän olemassa olo muistui mieleeni. Pohjan ohjeen nappasin Pippurimylly-blogista, täytteeksi tein tonnikalatahnan, jota tuli nuorempana tehtyä usein patonkien seuraksi. Sen verran täytteen aineksia muuttelin, että majoneesin korvasin maustetulla ranskankermalla ja sipulit kuullotin tilkassa öljyä. Patonkeihin sipulit käytin raakana. Salaatin kera tarjottuna tämä riitti vallan mainiosti mun ja muksujen päivälliseksi ja loput saa syödä sitten tänään iltapalaksi.




Tonnikala-munakasrulla

6 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
6 kananmunaa
Täyte:
2tlk tonnikalapaloja öljyssä
1prk(200g) Valio Crea paahdettu sipuli-ranskankermaa
1 pieni punainen paprika  
1 pieni sipuli
1tl valkosipulimurskaa
tilkka öljyä
1 maustekurkku
ripaus mustapippuria
Päälle:
juustoraastetta

  Sekoita maito, jauhot ja suola keskenään. Anna turvota hetken aikaa. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele öljyllä. Lisää munat taikinapohjaan ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos uunipannulle ja paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa kypsä levy leivinpaperin päälle.
  Valmista täyte. Hienonna sipuli ja kuullota sitä yhdessä valkosipulimurskan kanssa hetki öljyssä pannulla. Kaada sipulit kulhoon. Lisää joukkoon hienonnettu paprika ja maustekurkku, sekä valutetut tonnikalat ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi ja mausta mustapippurilla. 
  Anna munakkaan jäähtyä muutama minuutti niin, että sitä saa käsiteltyä. Levitä tonnikalatäyte munakaslevylle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta rulla leivinpaperille pellille saumapuoli alaspäin. Ripota päälle juustoraastetta ja gratinoi rullaa 250-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.

Huomenna aamulla tämä herrasväki hajasijoittaa lapset kahteen eri osoitteeseen, antaa Kääpiölinnan ja kissat miehen siskon holhouksen alaiseksi ja suuntaa kohti Helsinkiä. Tiedossa on Taste of Helsinki ja sitäkin tärkeämpänä yksi mieluisa ja odotettu tapaaminen :) Tällainen miniloma tulee enemmän kuin tarpeeseen. Kannatti osallistua Suomen paras kotiruoka-kilpailuun, sillä ilman sitä edessä olisi normi työntäyteinen viikonloppu. :)

1 kommentti:

  1. Munakasrullat on helppoja ja herkullisia. Kysyn vaan miksi niitä tulee tehtyä niin kovin harvoin... Ehkä siihen on syynä se, että on liian paljon ihania ohjeita ja liian vähän aikaa! :)

    ...odottavan aika on pitkää... ;)

    VastaaPoista