5. kesäkuuta 2014

Kaalikin suuttui ja pannuksi muuttui...

Näillä helteillä niin kokkailusta kuin syömisestäkin tulee melkoista pakkopullaa. Kun ei huvita, niin ei huvita. Mutta kun syödä pitää, niin tein sitten jo tänään huomiselle suunnitellun possupannun. Unohdin täysin, että tytöllä on tänään peli, enkä muistanut laittaa kaalilaatikkoa ajoissa uuniin. Siksi tämä muutos suunnitelmiin. Mutta nyt pidemmittä puheitta päivän ohjeeseen ja sitten varjoon istuskelemaan, nauttimaan kesästä ja odottelemaan ukkoa kotiin. Laitoin miehen nimittäin kauppaan hakemaan mulle paljon jätskiä. Se sentään kelpaa!




Possu-kaalipannu

400g possun paistisuikaleita
1pkt pekonia
öljyä tarvittaessa
1 iso sipuli
pala purjoa
2dl vettä
1 lehtisellerin varsi
1 pieni palsternakka
300g valkokaalia
3rkl soijaa
1rkl hunajaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
meiramia tai oreganoa

  Suikaloi pekoni ja ruskista paistokasarissa tai pannulla. Lisää ruskistamisen loppupuolella joukkoon hienonnettu sipuli ja anna sen kuullottua hetki. Kaada pekoni-sipuliseos sivuun odottamaan.
  Ruskista possusuikaleet muutamassa erässä pekonista irronneessa rasvassa. Lisää öljyä tarvittaessa.  Nosta ruskistetut possusuikaleet sivuun.
  Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi ja kuullota suikaleita muutama minuutti paistokasarissa. Lisää joukkoon lihasuikaleet, sipuli-pekoniseos, kuutioitu palsternakka, hienonnettu purjo sekä pitkittäin halkaistu ja viipaloitu lehtiselleri. Mausta suolalla, pippurilla, soijalla ja hunajalla. Kaada vesi joukkoon. Peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia tai kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmenneet. Mausta meiramilla tai oreganolla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  Tarjoa riisin tai perunoiden kera.


2 kommenttia:

  1. Täytyy myöntää että sä olet kyllä kouluttanut ukkosi hyvin!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkös ookin :) Todennut varmaan tässä vuosien varrella, että on paljon fiksumpaa totella kuin kuunnella mun kiukkuamista. :D Oikeastaan oli viemässä neitiä sinne peliin ja kun kaupan ohi ajoi, niin samalla sai tuoda jätskiä.

      Poista