11. toukokuuta 2015

Herra Snellman ja makkarat - makkarapannua ja Snellmanin All Natural -makkaroita

Miltä kuulostaisi täysin lisäaineeton makkara? Tai makkara, joiden maku muodostuu tutuista kotikeittiön aineksista ja väri lihasta itsestään keinotekoisten väriaineiden sijaan? 

Snellman on tuonut markkinoille uuden All Natural-tuotesarjan, johon sain tutustua Snellmanin sponssaamana. Tuotesarjaan kuuluu kahdeksan erilaista makkaraa aina nakeista bratwurstiin. Makkaroissa ominaista on luonnollinen väri, lisäaineettomuus ja korkea lihapitoisuus. Makkaroiden rakenteet vaihtelevat aina hienojakoisesta All Naturall Iivarista karkeampaan maalaismakkaraan ja chorizoon, joten jokaiselle löytyy taatusti jotain. Tuotteisiin voit käydä tutustumassa tarkemmin Snellmanin sivuilla

Itselläni on makkaroihin hieman kaksijakoinen suhde. Toisaalta makkara on helppoa ruokaa, joka kelpaa perheen pienimmällekin. Kovin usein en makkaroita tai nakkeja kuitenkaan halua perheelleni syöttää juuri noiden lisäaineiden vuoksi. Vaikka en lisäaineita haukan tavoin vahdikaan, tunnen silti aina pienen piston sydämessäni valmisruokiin tai vastaaviin turvautuessani. Tämän vuoksi lisäaineeton makkaravaihtoehto on ainakin meille enemmän kuin tervetullut. 

Miltäs nämä sitten maistui? Mielestäni paras keino tutustua johonkin tuotteeseen, on valmistaa siitä ruokaa. Aluksi haaveilin chorizopastasta, mutta viime hetkellä mieli muuttui ja syntyi mausteinen makkarapata chorizosta ja maalaismakkarasta. Tai eihän tässä padassa juurikaan ole lisättyjä mausteita, vaan mausteisuus tulee makkaroiden kautta. Sellaisenaan maisteltuna makkaroista suurimman suosion sai mukavan mausteinen maalaismakkara. Toisaalta makkara oli lempeän ja pehmeän makuinen, mutta kuitenkin siitä löytyi sopivasti potkua. Kunhan grillikausi pääsee vauhtiin, haluan ehdottomasti kokeilla tätä grillattunakin. 

All Natural-tuotesarjan makkaroissa on onnistuttu säilyttämään makkaroille ominainen koostumus, eikä maussakaan ole tingitty. Hintakaan ei juuri eroa muista makkaroista, joten senkin suhteen on varsin varteenotettava vaihtoehto. Ulkoisesti nämä ovat ehkä hitusen hailakampia kuin muut makkarat, mutta samaltahan nuo kotitekoisetkin makkarat näyttävät. 




Maukas makkarapannu

1 pkt (à230 g ) chorizoa
½ pkt (à 230 g ) maalaismakkaraa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
tilkka öljyä
6-7 perunaa
2 dl tomaattimehua
1-2 dl vettä
mustapippuria
basilikaa

  Hienonna sipulit ja valkosipulit, kuutioi paprika. Viipaloi makkarat ja kuutioi kuoritut perunat. Kuullota sipuleita hetki kattilassa tai padassa tilkassa öljyä. Lisää paprikakuutiot ja makkarat ja jatka kypsentämistä hetki.
  Lisää pataan kuutioidut perunat, tomaattimehu ja vesi. Nestettä saa olla sen verran, että perunat peittyvät juuri ja juuri. Mausta pippurilla ja basilikalla.
  Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. 



Makkarat tarjosi Snellman


2 kommenttia:

  1. Mulla ei olekaan tälläiset makkarat vielä silmiin osuneet kaupoissa, mutta nyt alan kyllä näitä kyttäämään. Alkoi heti kiinnostamaan, etenkin tuo lisäaineettomuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin meinasi olla ensin vaikeuksia löytää näitä, sillä hukkuivat kyllä hyvin kaupan makkarapaljouteen. Jouduin parissa kaupassa käydä, että sain nämä haalittua, joskin Iivaria en löytänyt ollenkaan. Nämä on tulleet markkinoille vapun aikoihin, joten kovin monen kaupan valikoimaan ei taida vielä kuulua. Mutta kannattaa kyllä kokeilla, jos jostain näitä käsiisi saat :)

      Poista