1. elokuuta 2015

Suut makiaks! - Cointreaulla maustettu rosepippurinen suklaa-mansikkahillo

Mitä syntyy, kun keittelee hilloa täysin fiilispohjalta niistä aineksista mitä kotoa löytyy? No, tietenkin Cointreaulla maustettua rosepippurista suklaa-mansikkahilloa. Apua, mikä nimihirviö! Mutta eihän nimi hilloa pahenna, eihän? Tämä oli nimittäin oikeasti aika jännää. Keittovaiheessa mansikat imaisee aika kivasti itseensä Cointreaun tuoman sitruksisen maun, kun taas lopuksi lisätty tumma suklaa taittaa hieman hillon makeutta. Suklaa kannattaa jättää reiluksi rouheeksi ja lisätä vasta jäähtyneeseen keitokseen, sillä hillon tekeytyessä suklaan maku sulautuu hilloon, mutta sopivan palan osuessa suuhun suklaata ei voi olla huomaamatta. Hillossa olevat rosepippurit eivät itsessään juuri makua muuta, mutta kun sellainen hilloa syödessä kohdalle sattuu, tuo se oman mielenkiintoisen lisänsä tämän sekametelisoppaan. 
Niin paljon luotan tähän keitokseen, että uskaltauduin laittamaan sen mukaan Dansukkerin ja Ruoka.fi:n järjestämään mansikkahillon tuunauskilpailuun. Ja vaikkei menestystä tulisikaan, niin ainakin saan hyvän syyn paistaa lättyjä hillon kaveriksi. Jos viikonlopun suunnitelmiin kuuluu mansikkahillon keittely, käy ihmeessä osallistumassa kilpailuun
Cointreaulla maustettu rosepippurinen suklaa-mansikkahillo

500 g mansikoita
250 g hillosokeria
n. ½ tl kokonaisia rosepippureita
n. ½ dl Cointreauta
25-30 g hyvää tummaa suklaata (70%)

  Perkaa mansikat, pilko isoimmat pienemmiksi paloiksi. Laita kattilaan mansikat, rosepippurit ja Cointreau. Kuumenna, kunnes nousee höyryä ja lisää joukkoon hillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä muutaman kerran sekoittaen. 
  Nosta kattila pois liedeltä ja anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia. Kuori tarvittaessa vaahto hillon pinnalta. Lisää joukkoon karkeasti rouhittu tumma suklaa. Sekoita hyvin varoen suklaa hillon joukkoon. 
  Kaada hillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä. Hillo hyytyy kunnolla vuorokauden sisällä. 
3 kommenttia:

  1. Hih, mies keksi tälle hillolle nimen. Sehän on tietenkin corosuma-hillo. Melkoinen sanahirviö tuokin :D Pakko muuten vielä mainostaa alustana toimivaa puulevyä. Tuo on meidän pihasta keikahtanut koivu, jonka keikahtamista avitettiin hieman moottorisahalla. Vastaavia puulevyjä on kuivamassa melkoinen määrä. Vielä kun keksisi niille jotain hyötykäyttöä :)

    VastaaPoista