17. elokuuta 2015

For your eyes only! - kurkistus Kääpiölinnan uudistuneeseen olohuoneeseen

Koko viime viikko on mennyt ahertaessa olohuoneen sisustamisen parissa. Vanhat, kulahtaneet hyllyt saivat lähteä ja tilalle tuli ketjuista, alumiinista ja tammilevyistä väkerretyt kirjahyllyt. Tv-taso pitäisi vielä tehdä ja pystymuuri maalata. Niin ja pengastaa varastoa, josko vielä löytyisi pala tuota vanhaa tapettia, jotta saisi pikkumiehen repimän kohdan siistittyä. Sitten olisi tuo huone vihdoin kunnossa! Tai no melkein ainakin. Liki pari vuotta sitten hajonneen pesukoneen rumpu odottaa edelleen muuttumista kattolampuksi ja kunhan vaan mies ehtii sen kanssa askartelemaan, pääsee kyseinen lamppu olohuoneen kattoon killumaan. Melkein kahdeksan vuotta siihen meni, mutta nyt oon todella tyytyväinen tähän huoneeseen.  Toki tämän mööpelivalssin jäljiltä muu tupa on kuin myrskyn jäljiltä, mutta eikö tuo tavarat pian löydä paikkansa. Todennäköisesti monen mielestä meidän sisustus on liian värikäs tai liian omituinen, mutta väliäkös tuolla! Me viihdytään ja se on tärkeintä.


Tämä vanhan tv-hyllyn paikalle tehty kirjahylly ylettyy kattoon saakka. Hyllyt on tosiaan tammea, joissa on lakka pinnassa. Hyllyn runko on paksuseinäistä alumiiniputkea, joka on maalattu mustaksi. Hyllyt ovat ketjujen varassa ja "kiinnitetty" pika-ankkureilla. Näin hyllyjen korkeutta saa näppärästi säädettyä. Lattiasta näkee hyvin, kuinka paljon lattialaudat ovat muuttaneet väriään kahdeksan vuoden aikana... Osa hyllyistä on vielä tyhjillään, mutta eiköhän ne siitä pian täyty. Ainakin nyt on taas tilaa uusille keittokirjoille. Muutenkin nuo hyllyjen tavarat hakevat vielä paikkaansa.
Sohvapöytä on vanha ja tehty sekin tammilevyistä. Koska pöytä ei ollut kovinkaan tukeva, vahvistettiin sitä metallisilla hyllykannakkeilla. Tälle ei lakka tekisi pahaa, mutta se saa nyt odottaa. Sohva ostettiin keväällä Maskusta. Sohva ei ollut hirmuisen kallis, mutta sitäkin mukavampi. Ja hyvin näyttää kestävän kissojen ja muksujen alla. 
Nojatuolit hommattiin samaan aikaan sohvan kanssa. Nämä ovat muistaakseni Pohjanmaan kalusteen tuotantoa ja ostettu Kaluste-Kavereilta. Ainakin nämä ovat ihanan sirot entisiin verrattuna. Tuolin takana näkyvä dvd-hylly on sekin miehen käsialaa. Sivut ovat samaista tammea, lakattuna tietenkin. "Hyllyt" puolestaan teräsputkea, jotka ovat nekin maalattu mustaksi ja somistettu kullalla. 
Tämän matalamman hyllyn piti alunperin tulla vanhan, merbau-puisen tason päälle, mutta pienen ajatuskatkoksen vuoksi se suunnitelma jouduttiin hylkäämään. Tämä näyttää toimivan pääasiassa muksujen tavaroiden säilytyspaikkana... Ainakin tässä vaiheessa. Pikkumies kun ei yhtään tykkää leikkiä vintissä, niin osa leluista on sitten olohuoneessa.
Leluista puheenollen... Miehen soittimet laitettiin jo vuosi pari taapäin seinälle lapsilta turvaan. Näin säästyi myös lattiatilaa. Ja onhan nuo ainakin mun mielestä ihan hienoja.


Nyt löytyi mun tauluillekin tilaa. Jee :)

Viikolla olisi ollut pari kivaa arkiruokaa, joiden ohjeen olisin voinut laittaa jakoon. Mutta kun en heti ehtinyt istua koneelle, ei mulla ole mitään muistikuvaa mitä ruokiin tuli. Jos reseptit jostain tuolta muistin syövereistä palaa, niin yritän niitä sitten naputella koneelle. Nyt täytyy sännätä vadelmapuskiin... 

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen - tai uudistuneeseen - olohuoneeseen! Minusta jokaisen kodin kuuluu olla juuri niin värikäs - tai omituinen :D - kuin missä asukkaat itse viihtyvät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Olisi hölmöä sisustaa huone muita miellyttääkseen :D Täällä meidän on nyt hyvä olla!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...