Tämä "Kesäruokaa"-kirjasta löytynyt meksikolainen ruoka on kyllä kesäruokaa parhaimmillaan! Ihanan mehevää broileria uusien perunoiden ja kasvisten kera. Voiko sitä muuta toivoakaan? Lisäksi meetvursti ja tuoreet yrtit tarjoavat tähän pannuun oman kivan lisänsä. Tämän ruoan innoittajana toimi ensimmäinen oman maan chili, joka tosin osoittautui erittäin miedoksi yksilöksi. Onneksi apu löytyi chilikastikkeesta, jota jokainen sai lisäillä ruokaan oman makunsa mukaan. Tämä kuuluu niihin ruokiin, joita meillä syödään taatusti toistekin!
Kananpoikaa Meksikon tapaan
4 kypsää tomaattia
3-4 broilerin fileetä
öljyä paistamiseen
6-8 uutta perunaa
6 meetvurstisiivua suikaloituna
1 punainen paprika lohkottuna
1 vihreä paprika lohkottuna
2-3 valkosipulinkynttä silputtuna
10-12 oksaa tuoretta korianteria tai timjamia
2½ dl kanalientä
suolaa tarvittaessa
mustapippuria
chiliä maun mukaan
Kalttaa tomaatit, leikkaa ne kahtia ja poista siemenet. Silppua tomaatit karkeaksi silpuksi. Paista broilerinfileet kullanruskeiksi paistinpannussa tilkassa öljyä ja siirrä ne odottamaan.
Leikkaa pestyt perunat suurehkoiksi paloiksi ja paista ne kullanruskeiksi tilkassa öljyä. Lisää pannuun meetvursti, paprika, valkosipuli, chili ja hienonnetut yrtit. Paista seosta 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Paloittele broilerinfileet ja lisää ne pannuun yhdessä tomaatin kanssa. Lisää joukkoon kanaliemi ja keitä seosta, kunnes reilu puolet nesteestä on haihtunut ja perunat ovat kypsiä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti