24. syyskuuta 2015

Marskin tahtiin! - maistuva gluteeniton chorizo-sipulipiirakka

Kaappeja tyhjätessä käsiin osui vajaa paketillinen gluteenittomia jauhoja. Kun niille ei yleensä käyttöä oikein ole, päätin hyödyntää edes osan suolaisen piirakan pohjaan. Jotain keittokirjaa selatessa silmiin osui makkarapiirakka, jossa oli runsaasti sipulia ja makkarat laitettu piirakkaan kokonaisina. Ajatus oli mun mielestä hauska, joskin hieman hankala piirakan leikkausvaiheessa. Muuta en tosin tuosta piirakkaohjeesta muista, joten tämä syntyi ihan sen mukaan, mitä kaapissa sattui olemaan. Makkaroiden valinta osui miehelle. Ainoat toiveet olivat, että tuo jotain sellaista, jossa on paljon makua ja joka on kokonsa puolesta sopiva Kitchentimen kesällä lahjoittamaan ihanaan piirakkavuokaan. Näillä kriteereillä mies kiikutti kaupasta paketillisen Savuhovin Marskin chorizoa. Ei ollenkaan huono valinta! Mikään terveyspiirakka tämä ei ole, sillä rasvaa tässä on aika paljon. Siitä huolimatta tämä oli hyvää ja viimeksi kun jääkaappiin kurkkasin, oli piirakka kadonnut lähes kokonaan. Ilmeisesti siis miehellekin kelpasi. 




Gluteeniton Chorizo-sipulipiirakka 

Pohja:
100 g voita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl suolaa
2 rkl vettä
½ dl juustoraastetta
Täyte:
4 Marskin Chorizo-raakamakkaraa
tai muuta gluteenitonta makkaraa
2 punasipulia
tilkka öljyä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
3 dl juustoraastetta
½-1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria maun mukaan

  Nypi rasva, jauhot ja suola keskenään murumaiseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  Lohko punasipulit. Kuumenna pannulla tilkka öljyä, lisää makkarat ja sipulit ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  Vatkaa munat ja kerma sekaisin, lisää juustoraaste ja mausteet. Kaada juustoseos piirakkapohjan päälle. Nostele päälle kokonaiset makkarat ja sipulilohkot. Painele sipuleita hieman täytteen joukkoon.
  Kypsennä piirakkaa 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä piirakka foliopalalla kypsentämisen loppupuolella, jos pinta tummuu liikaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti