15. syyskuuta 2015

Syksyinen lihapata possun lavasta

Nyt ei oikein runosuoni syki, eikä sanat irtoa, joten ruoka puhukoon puolestaan. Tervetuloa syksy ja ihanat, mehevät lihapadat!



Lihapata possun lavasta

1 kg possun lapaa
1 pkt pekonia
2 punasipulia
2 sipulia
2 suurta valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
2-3 porkkanaa
2 tlk kokonaisia herkkusieniä
1 prk (70g) tomaattipyreetä
5-6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
suolaa tarvittaessa
Lisäksi:
tuoretta timjamia

  Ota possun lapa huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista. Suikaloi pekoni, poista lavasta ihra sekä luut ja leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Lohko sipulit, viipaloi valkosipulinkynnet, porkkanat ja selleri. Valuta herkkusienet.
  Ruskista pekoniviipaleet pannulla ja siirrä pataan. Ruskista lihapalat muutamassa erässä pekonista irronneessa rasvassa, nosta lihat pataan. Laita sipulit pannulle ja anna kuullottua hetki. Kaada sipulit pataan. Lisää pataan porkkanat, sellerit, herkkusienet, valkosipuli, tomaattipyree ja pippuri. Murenna liemikuutio ja ripottele pataan ainesten päälle. Kaada joukkoon vesi. Sekoita.
  Kypsennä pataa kannella peitettynä 200-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja ripottele päälle tuoretta timjamia. Tarjoa perunoiden tai perunamuusin kera.

Lahjoin itseäni uudella objektiivilla ja nyt saa kissoistakin kuvia ilman, että juoksevat karkuun kuvaajaa ja kameraa. Tässä Tikru koko komeudessaan. Ehkä paras katti ikinä ♥




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti