10. joulukuuta 2015

Herkullinen viherpippuriporsas padassa

Viikon ruokalista on tältäkin viikolta tekemättä ja syödään mitä sattuu tekemään mieli. Tämä viikko kun on täynnä jos jonkinlaista touhua. Parasta aikaa kaivinkone avaa meidän pihatietä, kun päävesiputki menee uusiksi. Remontti jatkuu sisällä maanantaina ja sitä ennen täytyy tehdä putkimiehelle tilaa keittiöön, kylppäriin ja yläkerran vessaan. Kaikkien niiden onnettomien remppamiesten ohareiden jälkeen löytyi miehet, jotka olivat kymmenen minuuttia ennen sovittua aikaa tontilla! Aivan uskomatonta! Viikonloppuna puolestaan pikkumies menee mummalle yökylään ja me päästään jouluostoksille ja kenties leffaan tai jotain. Elokuun lopulta alkaen ollaan yritetty yökyläilyä järjestää, mutta aina kun sovittu päivä koitti, oli pikkumies kipeä. Jännityksellä odotan miten tällä kertaa käy. Ja kun flunssaisena tuota ei voi mummolaan viedä paapan takia. Pieni irtiotto arjesta olisi todellakin tarpeen, joten nyt kaikki sormet ja varpaat ristiin, että poika pysyy terveenä!

Alkuviikolla testiin pääsi Pirkasta löytynyt viherpippuripossun ohje. Tätä on ollut tarkoitus tehdä jo aiemmin, mutta jotenkin se vaan jäi. Onneksi nyt kokeilin, sillä tämä oli oikein hyvää. Jopa ruoalle nirso pikkujätkä söi hyvällä ruokahalulla. 




Viherpippuriporsas

700 g porsaan ulkofileetä palana
2 rkl margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli 
n. 3 dl vettä pannun huuhdeliemeksi
1 tlk (2 dl) ruokakermaa 
1 1/2 tl viherpippureita
n. 1 tl suolaa

  Pyyhi filee kuivaksi ja leikkaa ohuiksi 1/2-1 cm:n viipaleiksi. Ruskista lihaviipaleet useassa erässä rasvassa. Siirrä kannelliseen pataan. Ripottele viimeisten ruskistuneiden lihojen päälle vehnäjauhot. Sekoittele niin, että jauhot kostuvat rasvassa ja saavat hiukan väriä. Lisää pannulle pari desiä vettä, kiehauta ja siirrä pataan.
  Hienonna sipuli ja ruskista kuutiot. Lisää tarvittaessa pannulle hieman rasvaa. Siirrä sipuli pataan ja huuhtele pannu desillä vettä. Kaada vesi pataan liemeksi. Kaada pataan ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta murskatuilla viherpippureilla ja suolalla. 
  Hauduta pataa uunissa 175 asteessa tai liedellä miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin ja punajuurisalaatin kanssa.


4 kommenttia:

  1. Varpaat ja sormet pystyssä että pääsette viettämään kahdenkeskistä laatuaikaa!! ♥ Minäkin menen lauantaiaamuna lapsenvahdiksi että naapurit pääsevät jouluostoksille rauhassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla näytti vähän huolestuttavalta, sillä pojan nokka alkoi vuotamaan. Mutta onneksi se oli vain tilapäinen vuotohäiriö :D Toistaiseksi näyttää siltä, että vapaailta olisi tiedossa.

      Poista
  2. Mukavaa viikonloppua, toivottavasti irtiotto arjesta onnistuu! :)

    VastaaPoista