20. joulukuuta 2015

Banoffee laseissa - ihana pikainen jälkiruoka!

Eilen oli taas aika perinteisen perheaterian. Koska äitini, veljeni ja minä vietämme joulun kukin tahollaan, on tavaksi muodostunut syödä yhdessä näin joulun alla. Ja mitäs muuta lautaselle päätyisi kuin isäni ohjeen mukaan tehtyä rakuunabroileria. Tällä kertaa broilerin maustamisesta ja keittämisestä huolehti tyttöni, sillä haluan, että hänkin oppii tämän ruoan valmistamisen salat. Ainakin maustaminen meni kerralla nappiin ja sekä broilerista että liemestä tuli todella maukasta. Seuraavaksi saa opetella kastikkeen valmistamisen.  

Jälkiruoaksi oli tarkoitus tekaista banoffee-torttu, mutta kun aikataulu meni tiukaksi, tyydyin tekemään banoffeen laseihin. Tämä jälkiruoka oli kyllä ihanan helppo valmistaa ja olihan tuo hyvääkin. Kinuskia en laittanut hirveän paljoa, ettei jälkiruoka olisi liian makeaa. Lisäksi tein annoksista aika pieniä. 




Banoffee laseissa
(8 pientä annosta)

8 suklaista Digestive-keksiä
3 dl vispikermaa
tomusokeria 
2-3 banaania
½-1 tlk (n. 400g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa

  Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla. Murskaa keksit ja viipaloi banaanit. Nostele lasien pohjalle kerros keksimurua, päälle kermavaahtoa, kinuskia ja banaaniviipaleita. Tee toinen kerros samoin. Päälle vielä nokare kermavaahtoa ja keksimurua ja eikun herkuttelemaan. 

2 kommenttia:

  1. Tää on hyvää :) yksi blogini suosituimmista resepteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihmettele, että on yksi suosituimmista jälkkäriohjeista! Ihanan helppoa, nopeaa ja hyvää :) Pitääpä käydä kurkkaamassa sunkin versio.

      Poista