19. joulukuuta 2015

Hooray for boobies! - suklainen tissikakku tupareihin

Tälle päivää oli tiedossa hauska kakkuprojekti, kun sain tehdä tissikakun kaverin tupaantuliaisiin. Toiveena oli jotain pikkutuhmaa. Kun peppukakku on tehty aiemmin, päätin tällä kertaa tehdä sitten syötävät rintavarustukset. Aluksi suunnittelin tekeväni pohjan sydänvuoassa, mutta vuokani olikin niin pieni, ettei idea ollut hyvä. Tein siis matalan, 4 munan kaakaokakkupohjan pyöreään vuokaan ja käytin ensimmäisen pienen sydänpohjan rintojen valmistamiseen. 




Täytteenä kakussa oli suklaavaahto ja vadelmia, tosin rinnoista unohdin vadelmat kokonaan. Kakun kostutin vedellä laimennetulla vadelmaliköörillä, josta kiehautin alkoholit pois. Rintsikat on mustaa sokerimassaa, mutta muuten kakku on päällystetty valkosuklaamassan ja vaniljanmakuisen Satin Ice-massan sekoituksella. Massan alla on tummasta kaakaosta tehty suklaakreemi, jonka tein Kakkumonsterin ohjetta mukaellen. Melkoinen suklaapläjäys siis. Lävistyksen tein palasta spagettia ja sokerimassaa, jotka värjäsin lopuksi kullanvärisellä sprayllä. 






Tissikakku / Boobcake

Pohja 1:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Pohja 2:
3 kananmunaa 
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 3/4 dl vadelmalikööriä
3/4 dl vettä
Täyte:
4 dl kermaa
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vadelmia
Suklaakreemi:
200 g voita
3½ dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1½ rkl vettä
Päälle:
sokerimassaa suunnilleen yhtä paljon kuin valkosuklaamassaakin
sokerihelmiä
elintarvikeväriä (punainen ja ivory)

  Tee kaksi pohjaa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada isompi taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan (halk. 24cm). Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä. Pienemmän pohjan voit paistaa joko pellillä leivinpaperin päällä n. 10 minuutin ajan tai pienessä sydänvuoassa noin 20 minuuttia.
  Valmista täyte. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada sula, hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
  Muotoile isompi kakkupohja sydämen muotoiseksi. Leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta pohjalevy vedellä laimennetulla vadelmaliköörillä. Jos haluat, kiehauta likööri ensin. Levitä päälle 2/3 täytteestä ja nostele päälle vadelmia. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. 
  Vuoraa sopivan kokoiset, pyöreät kulhot kelmulla ja kokoa rinnat niihin. Leikkaa pienemmästä kakkupohjasta pyöreitä, kulhoon sopivia levyjä. Aseta yksi levy kulhon pohjalle, kostuta ja levitä päälle täytettä. Laita toinen, aavistuksen isompi kakkulevy päälle, kostuta ja täytä. Päälle vielä yksi kakkulevy ja kostutus. Kääri kelmu päälle ja nosta jääkaappiin.  Tee toinen rinta samoin.
  Kakun kuorrutus: Valmista ensin suklaakreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja muut ainekset tasaiseksi, notkeaksi seokseksi. Tasoita sydämenmuotoinen pohja levittämällä päälle ohut kerros suklaakreemiä. Kreemi kannattaa levittää pieni nokko kerrallaan. Jos kakku murenee, nosta kakku hetkeksi pakastimeen tai pehmitä kreemiä 2-3 sekuntia mikrossa. Varo, ettei kreemi sula liikaa!
  Kumoa rinnat kulhoista ja nosta kakun päälle. Muotoile niitä tarvittaessa. Levitä päälle ohut kerros kreemiä. Huom! Kreemipinta kannattaa siloittaa todella sileäksi, ettei kakusta tule muhkurainen. Nosta kakku jääkaappiin ja anna pinnan kovettua ennen päällystämistä.
  Jos käytät kakkuun valkosuklaamassaa, valmista se edellisenä päivänä. Pehmitä massaa käsissä ja lisää joukkoon halutessasi sokerimassaa. Itse käytin tähän lisäksi vaniljan makuista Satin Ice-massaa + mustaa massaa rintsikoihin.
  Värjää osa massasta ihon väriseksi. Tässä kakussa massa on värjätty Wiltonin Ivory-värillä ja taisin laittaa joukkoon ihan pikkupisaran punaistakin. Kauli massa reilun kokoiseksi levyksi ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Tasoittele pinta ja reunat. Värjää pieni nokko massaa vielä tummemmaksi Ivory-värillä ja tee niistä nännit. Tee rintsikat mustasta massasta ja koristele halutessasi kukilla ja sokerihelmillä. Lävistyksen saat tehtyä parin sentin palasta spagettia, jonka päähän laitat pienen sokerimassapallon. Värjää se halutessasi kullanvärisellä sprayllä.
  Värjää loppu massa punaiseksi ja kauli muutaman millin vahvuiseksi levyksi. Leikkaa massasta noin 5-8 sentin levyisiä nauhoja ja nostele niitä ruttuun kakun ympärille. Käytä tarvittaessa tomusokeria kaulimisen apuna. 
  Säilytä kakku mieluiten ilman kupua jääkaapissa, niin pinta pysyy hyvänä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti