16. joulukuuta 2015

Kuorrutettu arabialainen maustekakku ♥

Yksi joulun "pakollinen" herkku on maustekakku. Pelkästään kakun tuoksu saa joululaulut soimaan päässä ja hymyn karehtimaan huulilla. Arabialainen maustekakku on tuttu jo vuosien takaa ja aina olen leiponut kakun samalla vanhalla hyväksi havaitulla ohjeella. Koska välillä tekee hyvää rikkoa rutiineja, uskaltauduin tällä kertaa kokeilemaan Kotilieden ison leivontakirjan kakkuohjetta. Eipä näissä ohjeissa suurta eroa ole, mutta jotain pientä kuitenkin. Päälle tulevan kuorrutteen tein hieman alkuperäisestä ohjeesta poiketen. Keltuaista en laittanut, mutta sen sijaan lisäsin vähän tummaa kaakaojauhetta. Kanelia olisi voinut laittaa hieman vähemmän. Muuten oli varsin kelpo ohje.




Arabialainen maustekakku
(n. 30 palaa)

200 g voita tai margariinia
3½ dl ruoko- tai taloussokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl muskottipähkinää
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl jauhettua mantelia
2 dl kermaa
Kuorrutus:
6 rkl voisulaa
2 tl kanelia
2-3 tl tummaa kaakaojauhetta
2-3 rkl kylmää, vahvaa kahvia
n. 4dl tomusokeria
Koristeeksi:
suklaalastuja tai muita kakkukoristeita

  Voitele ja korppujauhota rengasvuoka tai tavallinen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kohotusaineet ja mausteet jauhoihin. 
  Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos siivilän läpi voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi mantelijauhe ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi.
  Kaada seos vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia. Rengasvuoassa kakku kypsyy tasapohjaista nopeammin. Kokeile kypsyys tikulla.
  Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele suklaalastuilla tms.





8 kommenttia:

  1. Melkein pystyn haistamaan tuon kakun ihanan tuoksun täältä ruudun toiselta puoleltakin.... ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, on sitten melkoisen voimakkaat tuoksut :)

      Poista
  2. Mä tein eilen ekaa kertaa arabialaista ja tuoksu ainakin oli hyvä, mausta en vielä tiedä :) Sun kakku on tosi kaunis ja tuo kuorrute näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru ♥ Jokos oot ehtinyt omaa kakkuasi maistamaan?

      Poista
  3. Ihana kakku, tosi onnistuneen näköinen.:) Yksi ensimmäisiä maustekakkuja, joita tein vuosia sitten ammattikoulussa ja ihastuin heti. On se edelleen vaan ihanimpia kahvikakkuja.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi ♥ Tämä on kyllä parhaita maustekakkuja mitä on! Ainoa huono puoli tässä lienee se, että katoaa vähän turhankin nopeasti :D

      Poista