16. helmikuuta 2017

Nalle liukkaalla jäällä ♥ ( pieni vaniljainen mansikkakakku)

Tässä kohtaa voisi tehdä taas pienen loikan ajassa taaksepäin ja esitellä toisen viime viikonlopun kakuista. Miehen enon vaimo kysyi, josko ehtisin tehdä pienen kakun, jotta saisivat jälkikäteen juhlistaa lastenlastensa synttäreitä. Ja ehdinhän minä. Kovin montaa päivää ei ollut aikaa ideoida koristeita, joten päälle tuli jotain simppeliä 1- ja 5-vuotiaille pojille sopivaa. Nalle pienemmälle ja auto ja lätkämaila isommalle. Mukaan laitoin vielä epäonnistuneen jalkapallon, jonka saivat laittaa kakun päälle halutessaan. Kuvasta sen jätin pois. Täytteenä kakussa on vaniljainen vaahto mansikoiden kera. Ihanan perinteistä tällä kertaa.

Kakkupohja on kolmen munan ja tehty halkaisijaltaan 15 sentin vuokaan. Kakkupohja oli sen verran korkea, että sai hyvin leikattua neljään osaan. Yleensä kun suosin kolmeen osaan leikkaamista ja kahta täyteväliä.




Kakun päälle laitoin massalevyn, jonka alla on kreemi. Kakun piti kestää yhden yön yli ja muutama sata kilometriä autossa. Koristeet laitoin suosista eri rasiaan matkan ajaksi.  

Paljon onnea vielä lapsukaisille! Toivottavasti kakku pääsi ehjänä perille ja maistui juhlaväelle. 


Nalle liukkaalla jäällä 
(vaniljainen mansikkatäytekakku)

Pohja:
3 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
Kostutus:
vedellä laimennettu sitruunamehu
Täyte:
3 dl kermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
250 g pakastemansikkaa sulatettuna
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan tomusokeria
Reunoille:
3 dl kermaa
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan tomusokeria
tippa sinistä pastaväriä
Päälle:
30 g voita
60 g tomusokeria
ripaus vaniljasokeria
½-1 rkl voita
pala sinistä sokerimassaa
helmiäissuihketta
Koristeet:
sokerimassaa
sinistä sokeria
hopeakuulia

  Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Punnitse munat. Kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat tarvittavan sokerin painon. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat tarvittavan perunajauhojen määrän. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Nostele taikina sekaisin. 
  Voitele halk. 15cm vuoka. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.
  Valmista täyte. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljakreemijauhe ja maun mukaan tomusokeria. Vatkaa vaahdoksi. 
  Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Vuoraa pohjan paistoon käytetty vuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Nosta päällimmäinen kakkulevy vuokaan, kostuta. Levitä päälle kolmannes vaahdosta ja mansikoista. Täytä seuraavat välit samoin. Lopuksi päälle viimeinen kakkulevy ja kevyt kostutus. Kääri kakku kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. 
  Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi, lisää joukkoon tomusokeri, vaniljasokeria ja tilkka maitoa. Vatkaa notkeaksi kreemiksi. Levitä kreemiä kakun päälle (ei reunoille). Kauli sokerimassasta kakun päällisen kokoinen pala, leikkaa pyöreäksi ja nosta kakun päälle. Suihkauta levyn päälle halutessa helmiäissuihketta.
  Kaada kaksi desiä kermaa kulhoon. Lisää vaniljakreemijauhe ja maun mukaan tomusokeria. Vatkaa kauniiksi vaahdoksi. Levitä kakun reunoille ohut kerros kermavaahtoa. Levitä kakun yläosaan peittävä kerros valkoisella kermalla.
  Kaada loppu kerma kulhoon, lisää joukkoon pikku ripaus vaniljakreemijauhetta ja maun mukaan tomusokeria. Vatkaa kauniiksi vaahdoksi. Levitä kakun alaosaan tasainen, peittävä kerros sinistä kermaa. Tasoita kakun reunat. Ei haittaa, vaikka värit osin sekoittuvat. Pursota loppu kerma kakun alareunaan. Pursota loput valkoisesta kermasta kakun yläreunaan. Nosta koristeet päälle. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti